Atletico Madrid și Olympique Marseille vor disputa finala Europa League la Lyon, pe 16 mai.

Atletico Madrid s-a calificat în ultimul act al competiției eliminând-o pe Arsenal Londra.

După ce a rezistat eroic la Londra, apărând cu dinți un 1-1, chiar dacă a avut om eliminat încă din primele minute, Atletico s-a impus joi seara, scor 1-0, în returul de pe teren propriu.

Diego Costa a înscris în prelungirile primei reprize golul calificării, iar Atletico s-a apărat din nou remarcabil, adversarii având un singur șut pe spațiul porții adverse.

La fel de crâncen a fost și returul dintre Red Bull Salzburg și Olympique Marseille. După 2-0 pentru francezi în tur, austriecii au reușit o nouă remontada.

Au făcut 2-0 pe teren propriu, Haidara și autogol Sarr, și au reușit să ducă jocul în prelungiri.

În minutul 116, o nouă eroare de arbitraj a decis soarta calificării. La unul dintre puținele atacuri ale francezilor, un jucător de la Marseille a șutat într-un alt jucător de la Marseille și mingea s-a dus în afara terenului.

Centralul a acordat uluitor lovitură de colț pentru francezi, fază din care a ieșit golul calificării pentru O. M., fundașul Rolando trimițând balonul cu șansă în plasa porții adverse.

A fost singurul șut al francezilor pe spațiul porții adverse și o ieșire nemeritată din scenă a unei formații care poate primi fără probleme titlul de revelația competiției.

Atletico Madrid joacă pentru prima dată după șase ani în finala Europa League, respectiv de la victoria cu 3-0 obținută împotriva lui Athletic Bilbao în 2012, pe Național Arena din București.

Olympique Marseille joacă pentru prima dată după 14 ani într-o finală de cupă europeană. În 2004 pierdea finala Cupei UEFA, 0-2 cu Valencia.

De altfel, trebuie precizat că este pentru a șasea oară în ultimii nouă ani când avem cel puțin o echipă din Spania în finala Europa League. Atletico Madrid a câștigat competiția în 2010 și 2012, iar FC Sevilla în 2014, 2015 și 2016.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version