Marţi seara au avut loc primele opt meciuri din etapa a doua a grupelor UEFA Champions League.

Cu mici excepţii favoritele şi-au respectat blazonul, fiind înscrise nu mai puţin de 23 de goluri. 

În cel mai aşteptat meci al serii, Real Madrid s-a impus, scor 3-1, pe terenul formaţiei Borussia Dortmund. Gareth Bale a deschis scorul, iar Cristiano Ronaldo a înscris o dublă pentru oaspeţi. Aubameyang a marcat pentru Borussia.

Disputa a ridicat mari semne de întrebare din pricina arbitrajului, Sergio Ramos şi Bale fiind pasibili de eliminări.

Tottenham Hotspur, Manchester City, Napoli şi Sevilla au obţinut victorii la pas, cum era de aşteptat. Tottenham a bătut, 3-0, la APOEL Nicosia. Harry Kane a reuşit un hattrick, oaspeţii punctând de trei ori din patru şuturi pe poartă.

Manchester City a obţinut doar un 2-0 cu Şahtior Doneţk. Spunem doar pentru că englezii au mai ratat patru sau cinci ocazii uriaşe, inclusiv un penalty irosit de Aguero.

Napoli nu a avut emoţii cu Feyenoord, 3-1, deşi la 2-0 oaspeţii au ratat un penalty. Sevilla a făcut scor de neprezentare cu NK Maribor, 3-0, la capătul unui meci în care Ben Yedder şi-a trecut şi el în cont un hattrick.

AS Monaco şi FC Porto s-au întâlnit în reeditarea finalei UEFA Champions League din 2004. Iar reeditarea a fost una pe măsură. Deşi francezii erau favoriţi, având şi avantajul terenului propriu, Porto s-a impus cu acelaşi scor ca acum 13 ani, 3-0. Culmea este că cele două echipe s-au întâlnit şi într-un amical, în 2009, iar atunci Porto câştiga tot cu 3-0.

Beşiktaş Istanbul obţine o victorie de moral, 2-0 cu RasenBallsport Leipzig, în timp ce duelul dintre Spartak Moscova şi FC Liverpool s-a încheiat nedecis, 1-1.

Manchester City, Tottenham Hotspur, Real Madrid şi Beşiktaş Istanbul au punctaj maxim până acum şi şanse mari să prindă optimile de finală.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version