Marți și miercuri, în Emiratele Arabe Unite au loc meciurile din semifinalele Campionatului Mondial dedicat cluburilor de fotbal.

Competiția a început deja de câteva zile, însă abia acum intră în focuri marile favorite pentru că, după cum se știe, campioana Europei, în speță Real Madrid, și campioana Americii de Sud, respectiv River Plate, au posibilitatea de a intra în competiție direct în faza semifinalelor.

Marți, la Al Ain, River Plate primește replica formației locale. Partida începe la 18.30, ora României, și va fi transmisă în direct de TVR 1.

Argentinienii vin după ce tocmai au câștigat Copa Libertadores la capătul unei duble incendiare cu marea rivală, Boca Juniors.

Al Ain a trebuit să câștige două meciuri pentru a ajunge în faza semifinalelor: 7-6, după lovituri de departajare, cu Team Wellington și 3-0 cu Esperance Tunis.

Cum era de așteptat, gruparea din Emiratele Arabe Unite se bazează pe câțiva fotbaliști străini cu mare experiență, dar care se află pe final de carieră. 

Ne gândim aici la suedezul Marcus Berg (32 de ani), japonezul Tsukasa Shiotani (30 de ani) sau Tongo Doumbia, din Mali, un fotbalist de 29 de ani trecut pe la Rennes, Wolverhampton, Toulouse sau Dinamo Zagreb.

Într-o situație asemănătoare se află și River Plate, echipă care seamănă mai mult cu una de old-boys. Căpitanul Leonardo Ponzio are 36 de ani, iar acum 15 ani ajungea pentru prima dată în Europa, unde juca pentru Real Zaragoza, în timp ce vicecăpitanul Jonatan Maidana are 33 de ani.

Miercuri, de la 18.30, tot în direct pe TVR 1, la Abu Dhabi se joacă semifinala dintre Real Madrid, campioana Europei, și Kashima Antlers, campioana Asiei.

Real este formația care a dominată această competiție în ultimii ani, dar evoluția slabă din acest sezon pune în pericol posibilitatea ca trofeul să rămână în Europa.

Din 2012 încoace nicio echipă din afara Europei nu a mai reușit să câștige Campionatul Mondial al cluburilor. Acum șase ani, în finală, Corinthians trecea de Chelsea cu 1-0.

De atunci, Real Madrid a câștigat trofeul de trei ori, iar FC Barcelona și Bayern Munchen s-au impus câte o dată.

De această dată, însă, Realul va avea o misiune dificilă încă din semifinale. Kashima Antlers a trecut în turul II de Chivas Guadalajara, din Mexic, 3-2, iar japonezii speră ca brazilienii din lot, Leo Silva, Leandro și Serginho să dea lovitura cu Real.

Marți, de la 15.30, ora României, se joacă și meciul pentru locul 5, partidă în care Esperance Tunis dă piept cu Chivas Guadalajara.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version