Miercuri s-au jucat trei meciuri din optimile de finală ale Cupei României la fotbal.

Și au fost partide extrem de spectaculoase, cu 13 goluri marcate, trei cartonașe roșii acordate și scoruri incredibile.

De departe meciul serii a fost duelul dintre Universitatea Cluj și Astra Giurgiu. Formația oaspete s-a impus, cu 4-3, după prelungiri.

Asta în ciuda faptului că gruparea din Cluj avea un incredibil 3-0 încă din minutul 8.

Astra a început prost partida de la Cluj și Universitatea a profitat la maxim. Taub, de două ori, și Abrudan au punctat pentru ardeleni.

În minutul 13, Llullaku a redus din diferență, transformând cu siguranță un penalty acordat pentru henț și contestat masiv de gazde.

A fost momentul revirimentului pentru Astra, însă asta și pentru că fotbaliștii Universității au început să-și dea cu stângul în dreptul.

Cordoș a înscris în propria poartă, în minutul 24, iar Llullaku a făcut dubla în minutul 75, grație unei pase de vis de la Alibec, dar și a unei ieșiri greșite la offside a gazdelor.

S-a intrat în prelunigiri, moment în care a ieșit la rampă, în sens negativ, Laszlo Sepsi, fundașul Universității. În ciuda experienței acumulate, Sepsi și-a înscris și el un autogol, în minutul 99, iar apoi a fost la un pas să comită un fault grosolan în propriul careu.

Finalul a fost apoteotic. La 4-3 pentru Astra, Universitatea a atacat și cu portarul, în speranța că va egala și va duce meciul la penaltiuri.

Cu Dur-Bozoancă uitat în ofensivă, Universitatea a fost aproape să încaseze și golul 5, însă a fost salvată tocmai de un jucător al adversarei.

Laurențiu Buș și Vasile Gheorghe au scăpat nestingheriți spre poarta adversă. Buș a trimis spre poarta goală, dar Gheorghe, care se află în offside, a vrut neapărat să-i strice golul colegului său și a atins mingea, anulând astfel reușita.

Sepsi Sf. Gheorghe a dat recital în deplasarea de la CS Mioveni și s-a impus cu 5-0. Prosser, Florin Ștefan, Simonovski, Nouvier și Rus au marcat golurile lui Sepsi.

Cum ne-a obișnuit în acest sezon, CFR Cluj nu a jucat nimic nici în meciul de pe terenul lui Gaz Metan Mediaș, dar a obținut o nouă victorie, scor 1-0.

Țucudean a marcat singurul gol al meciului. Răzvan Pleșca, portarul de rezervă al gazdelor a văzut cartonașul roșu în minutul 33, fără să intre pe teren, iar Fofana, tot de la medieșeni, a fost și el eliminat în prelungiri.

Alături de Astra Giurgiu, Sepsi Sf. Gheorghe și CFR Cluj, în sferturile de finală ale Cupei României s-au mai calificat Viitorul Constanța, CS Universitatea Craiova și AFC Hermannstadt.

Joi se dispută ultimele două meciuri din optimi. De la ora 19.00 avem Csikszereda – Dinamo București, iar de la 21.45 se joacă partida dintre Dunărea Călărași și FCSB.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version