Într-unul dintre cele mai aşteptate meciuri din etapa a opta a campionatului belgian de fotbal, Anderlecht Bruxelles s-a impus greu, scor 2-1, pe terenul lui Beveren.

A fost practic primul meci în care Nicuşor Stanciu şi-a demonstrat adevărata valoare de când a ajuns la gruparea din capitala Belgiei.

Decarul lui Anderlecht avea opt goluri înscrise până acum, în 45 de meciuri jucate pentru bruxellezi, dar majoritatea reuşitelor veniseră în momente în care soarta meciurilor respective era deja rezolvată.

Acum, când Anderlecht avea tot mai mult cuţitul la os, Stanciu a devenit pentru prima dată liderul de care gruparea antrenată de argentinianul Nicolas Frutos avea mare nevoie.

Condusă cu 1-0, după golul înscris de Thelin încă din minutul 7, Anderlecht se pregătea să bifeze deja a treia înfrângere în opt runde, dar Stanciu a luat soarta partidei pe cont propriu.

În minutul 75, fostul mijlocaş al FCSB-ului a profitat de un balon respins aiurea de apărarea adversă, a preluat la 16 metri în lateral dreapta, a pătruns spre centru şi l-a învins pe Goblet cu un şut superb, în diagonală.

În minutul 81, acelaşi Stanciu a executat perfect un corner de pe stânga, la prima bară, iar Spajic a pus fruntea pentru a stabili scorul final, 2-1 pentru Anderlecht.

Dacă Stanciu a făcut cel mai bun meci al său de când este în Belgia, coechipierul său, Alexandru Chipciu, a fost lăsat pe banca de rezerve, fiind menajat pentru etapa din cupele europene, de la mijlocul săptămânii viitoare.

Stanciu nu este singurul român care face senzaţie în Belgia. Mouscron, echipa antrenată de Mircea Rednic, s-a impus, cu 3-2, împotriva lui Eupen şi urcă pe locul 3 în clasament, la două puncte de liderul FC Bruges.

[video_documentar width=”640″ height=”480″]

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version