Viitorul Constanța, campioana României la fotbal, are șanse minime să mai ajungă în grupele Europa League, după ce a pierdut meciul de joi seara, de acasă, 1-3 cu Red Bull Salzburg, partidă contând pentru prima manșă a play-off-ului.

Rămasă fără câțiva dintre cei mai buni jucători în ultimele luni, Viitorul și-a continuat seria partidelor slabe din startul actualului sezon și a fost de nerecunoscut în disputa cu Red Bull Salzburg.

Entuziasmul tinerilor fotbaliști antrenați de Gheorghe Hagi a fost surclasat de o echipă alcătuită din jucători mult mai puternici și mai rapizi, lucru recunoscut după meci chiar și de tehnicianul român.

Disputa a avut două momente psihologice. Hwang Hee Chan a deschis scorul pentru oaspeți încă din secunda 63 și, chiar dacă Țucudean a egalat în minutul 7, austriecii au dat lovitura între minutele 36 și 38 când au mai reușit să marcheze de două ori, rapid, prin Wolf și Dabbur.

Scenariul a continuat și în partea a doua a jocului, când RB Salzburg a impus ritmul, dar, din fericire, austriecii nu au mai forțat astfel că scorul a rămas nemodificat.

Și deși Gheorghe Hagi speră la un miracol în retur, statisticile înregistrate la finalul partidei de la Ovidiu arată că acest lucru este aproape imposibil, austriecii având, în deplasare, 53% posesia, șuturi 17-11 și șuturi pe poartă 8-3.

În celelalte meciuri disputate în prima manșă din play-off-ul Europa League s-au înregistrat următoarele rezultate: Utrecht – Zenit St. Petersburg 1-0, Apollon – Midtjylland 3-2, BATE Borisov – Olexandria 1-1, Dinamo Zagreb – Skenderbeu 1-1 (la gazde, Alexandru Mățel a fost doar rezervă), FC Krasnodar – Steaua Roșie Belgrad 3-2, Hafnarfjordur – Sporting Braga 1-2, PAOK Salonic (antrenor Răzvan Lucescu) – Ostersund 3-1, Vardar – Fenerbahce 2-0, Viktoria Plzen – AEK Larnaca 3-1, Altach – Maccabi Tel Aviv 0-1, Ludogoreț – Suduva 2-0 (La gazde, Moți a deschis scorul, a fost integralist și a luat un galben, iar Keșeru a jucat 84 de minute), Panathinaikos – Bilbao 2-3, Milan – Shkendija 6-0, Ajax – Rosenborg 0-1, Bruges – AEK Atena 0-0, Domzale – Marseille 1-1, Legia Varșovia – Șeriff Tiraspol 1-1, NK Osijek – Austria Viena 1-2, Partizan Belgrad – Videoton 0-0, Everton – Hajduk Split 2-0, Maritimo – Dinamo Kiev 0-0.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version