Luni seara, în ultimul meci din etapa a 25-a a Ligii I la fotbal, Viitorul Constanța s-a impus, cu 2-1, împotriva formației FC Botoșani.

Meciul a fost unul cu caracter decisiv pentru calificarea în play-off. Iar trupa antrenată de Gheorghe Hagi a revenit de la 0-1 pentru a se apropia de îndeplinirea obiectivului.

Roman a deschis scorul pentru FC Botoșani în minutul 10, din penalty, dar moldovenii au făcut rapid pasul în spate și au permis adversarilor să vină tare peste ei.

Ianis Hagi a egalat în minutul 34, iar Andrei Ciobanu, una dintre marile speranțe ale Viitorului, a adus golul victoriei la ultima fază a meciului.

A fost succesul de care Viitorul avea nevoie pentru a rămâne în lupta pentru calificarea în play-off. În schimb, FC Botoșani s-a autoeliminat din luptă, șefii clubului reproșându-i antrenorului Costel Enache atitudinea mult prea fricoasă a echipei.

În acest moment, CFR Cluj, FCSB, CS Universitatea Craiova și Astra Giurgiu sunt echipele sigure de calificarea în play-off-ul Ligii I.

Pentru ultimele două locuri se bat Viitorul Constanța, Dinamo București și CSM Politehnica Iași, astfel că în ultima etapă a sezonului regulat întreaga atenție va fi îndreptată către meciurile CSM Politehnica Iași – Viitorul Constanța și Astra Giurgiu – Dinamo București.

Calculele arată în acest moment că Viitorul Constanța se califică dacă nu pierde la Iași sau dacă pierde și Dinamo nu bate la Giurgiu.

Dinamo are nevoie de victorie, dar se poate califica și dacă face egal, iar Poli Iași nu bate pe Viitorul, ori dacă pierde, iar Poli Iași pierde și FC Botoșani nu bate pe Gaz Metan Mediaș.

Poli Iași se califică în play-off dacă bate, dacă face egal și Dinamo pierde la Giurgiu sau dacă pierde, dar pierde și Dinamo, iar FC Botoșani bate pe Gaz Metan Mediaș.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version