Viitorul Constanţa şi-a consolidat, luni seara, locul 1 în Liga I, după ce s-a impus, cu 2-1, pe terenul formaţiei Astra Giurgiu.

Trupa lui Gheorghe Hagi a intrat pe teren decisă să-şi ia revanşa după eliminarea din cupă, iar puştii Viitorului au rezolvat meciul încă din prima repriză.

Chiţu şi autogolul lui Săpunaru au făcut ca Viitorul să conducă cu 2-0 încă din minutul 20, după un start de meci dominat copios de oaspeţi.

Mai mult, Viitorul îşi putea majora avantajul până la pauză, dar Chiţu şi Florinel Coman au executat lamentabil două penaltiuri permiţându-i bulgarului Iliev să devină omul providenţial al Astrei.

Soarta meciului se putea schimba în ultimele cinci minute ale primei reprize. Abia introdus pe teren, în locul accidentatului Budescu, Florea a redus din diferenţă, fructificând o pasă excelentă de la Ioniţă.

Acelaşi Florea putea egala în ultimul minut al primei reprize, dar atacantul gazdelor a ratat şi el un penalty, şutând alături.

În repriza a doua, ritmul jocului a scăzut, iar cele două formaţii s-au apropiat rar de poarta adversă. S-a terminat Astra – Viitorul 1-2 şi constănţenii păstrează trei puncte avans faţă de FCSB.

În schimb, giurgiuvenii sunt pe ultimul loc din play-off, la 10 puncte de lider, şi au ieşit practic din lupta pentru titlu, doar CFR Cluj şi FCSB mai părând în stare să încurce pe Viitorul în lupta pentru titlul de campioană a României.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version