La doar câteva zile după ce Ugo Ehiogu, antrenorul echipei de tineret a lui Tottenham Hotspur a murit la 44 de ani, din cauza unui atac de cord, o nouă tragedie a lovit fotbalul mondial.

Mijlocaşul ceh Frantisek Rajtoral, de la echipa turcă Gaziantepspor, a încetat din viaţă la numai 31 de ani. Primele informaţii date publicităţii de anchetatorii care investighează această tragedie vorbesc despre faptul că Rajtoral şi-a pus capăt zilelor prin spânzurare.

Gaziantepspor, locul 16 în prima ligă din Turcia, a câştigat meciul de vineri, de la Konyaspor, 2-1. Fotbaliştii lui Bulent Uygun au avut zi liberă sâmbătă şi un antrenament de recuperare programat duminică dimineaţa.

Rajtoral nu s-a prezentat la mişcarea respectivă, moment în care membrii staff-ului s-au alarmat. Duminică după-amiaza, poliţiştii turci au ajuns la casa cehului, dar au găsit-o închisă pe interior.

Cum nimeni nu răspundea, oamenii legii au spart uşa şi l-au găsit pe Rajtoral spânzurat în camera de zi. Deocamdată nu se ştie motivul care l-a împins pe ceh spre un asemenea gest.

Foştii săi colegi, printre care şi românul Adrian Hora, susţin că cehul nu dădea semne să fie afectat de o problemă anume.

Rajtoral jucase în 20 de meciuri în actualul sezon pentru Gaziantepspor, dar cea mai mare perioadă a carierei şi-a petrecut-o în Cehia, jucând pentru Banik Ostrava sau Viktoria Plzen.

La începutul lui 2014, mijlocaşul, considerat una dintre cele mai bune extreme din istoria fotbalului ceh, a mai avut o scurtă perioadă petrecută în Germania, la Hannover 96. Nemţii l-au luat cu împrumut, dar l-au folosit doar în şapte partide şi au refuzat să achite suma stabilită pentru un transfer definitiv.

Rajtoral a adunat 14 selecţii în naţionala Cehiei, făcând parte din echipa care, în 2012, a ajuns până în sferturile de finală ale Campionatului European.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version