Espanyol Barcelona, echipa antrenată de românul Costel Gâlcă, a suferit, luni seara, una dintre cele mai umilitoare înfrângeri din istorie, 0-5 acasă cu Real Sociedad.

galca

Trupa catalană a avut probleme încă din start, fostul stelist Giedrius Arlauskis încasând două goluri la primele şuturi pe poartă ale oaspeţilor. De altfel, Gâlcă l-a şi înlocuit pe Arlauskis la pauză, dar fără folos, rezerva Pau încasând trei goluri.

Este al doilea meci consecutiv în care tehnicianul român este trădat atât de atac, cât şi de apărare. Dacă la partida contra Realului din Madrid, 0-6, s-au încasat şase goluri din şapte şuturi pe spaţiul porţii, acum Espanyol a luat cinci goluri din şase şuturi.

Însă ghinionul şi lotul extrem de subţire, din punct de vedere valoric, nu par a conta pentru noul patron al lui Espanyol, afaceristul chinez Chen Yansheng.

Acesta nu mai are răbdare şi l-a băgat încă de marţi dimineaţa pe Gâlcă în şedinţă. Antrenorul român a ratat, astfel, primul antrenament al zilei, iar jurnaliştii de la Marca susţin chiar că Gâlcă a fost chemat la discuţii pentru a fi înştiinţat de inevitabila despărţire.

Gâlcă l-a înlocuit în decembrie pe Sergio Gonzalez, dar nu a reuşit să revitalizeze echipa, obţinând doar cinci puncte din 24 puse în joc. Iar în ciuda apelurilor făcute de român la calm şi la unitate, conducerea clubului pare decisă să dea echipa pe mâna veteranului Joaquin Caparros (60 de ani), antrenor care se pensionase în urmă cu un an, după ce a fost înlăturat de la conducerea echipei Granada.

 

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version