Magistraţii de la Tribunalul Timiş au decis, sâmbătă, în ultima zi a anului trecut, să-l condamne la 3 ani şi 10 luni de închisoare cu executare pe Gheorghe Chivorchian, fostul secretar general al Federaţiei Române de Fotbal.

Gheorghe Chivorchian (sursa foto opiniatimisoarei.ro)
Gheorghe Chivorchian (sursa foto opiniatimisoarei.ro)

Chivorchian a fost condamnat la închisoare cu executare în dosarul finanţării ilegale a clubului de fotbal Politehnica Timişoara.

Chivorchian a fost preşedinte al clubului bănăţean în perioada 2007-2011, iar procurorii susţin că, în perioada respectivă, acesta ar fi comis mai multe infracţiuni precum complicitate la abuz în serviciu şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În acelaşi dosar a fost condamnat la 4 ani şi 6 luni de închisoare Constantin Ostaficiuc, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş. Acesta a fost găsit vinovat de abuz în serviciu în formă continuată.

Deciziile nu sunt definitive şi pot fi contestate. Cei doi inculpaţi trebuie să achite, împreună, 15 milioane de lei daune către Consiliul Judeţean Timiş.

Dacă deciziile se menţin şi la Apel ar urma să ajungă după gratii şi Ion Negrei şi Liviu Ioan Roşca, foşti reprezentanţi ai Fotbal Club Politehnica Timişoara SA, clubul patronat în perioada respectivă de Marian Iancu.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version