Condamnat la trei ani, o lună şi 10 zile de închisoare, cu executare, pentru implicarea sa în Dosarul Transferurilor, fostul mare fotbalist român Gică Popescu va fi eliberat în cursul serii de miercuri.

sursa foto: romaniacurata.ro
sursa foto: romaniacurata.ro

Asta după ce magistraţii de la Tribunalul Ilfov au respins apelul depus de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la prima decizie de eliberare condiţionată dată de magistraţii de la Judecătoria Sectorului 4.

Gică Popescu este eliberat condiţionat după ce a efectuat aproximativ o jumătate din pedeapsa primită. Fostul mare fotbalist român a ajuns să fie eliberat condiţionat după ce a scris mai multe cărţi şi a avut un comportament exemplar după gratii.

Totuşi, procurorii DNA susţineau că în raportul întocmit de Comisia de specialitate nu erau prezentate detalii în legătură cu lucrările scrise de Popescu şi susţineau că comportamentul avut de acesta nu a fost unul exemplar ci, mai degrabă, unul în ton cu renumele său.

În schimb, fostul mare arbitru român Ion Crăciunescu, citat de dolce-sport.ro, afirma că “mie mi se par impecabile toate documentele pe care le are Gică Popescu”.

Gică Popescu este al treilea personaj implicat în Dosarul Transferurilor care obţine eliberarea condiţionată, după Jean Pădureanu şi George Copos. Ioan Becali aşteaptă şi el un verdict final, după ce a obţinut o primă decizie favorabilă. În plus, Mihai Stoica şi Gigi Neţoiu ar urma să fie eliberaţi şi ei condiţionat până la sfârşitul acestui an. Cel mai probabil anul viitor sau cel târziu în 2017 ar urma să fie eliberaţi şi Cristi Borcea şi Victor Becali.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version