Gimnastul român Marian Drăgulescu a câştigat sâmbătă, la Cluj, titlul continental în proba de sol.

Marea speranţă a României la medalii, Marian Drăgulescu şi-a făcut pe deplin datoria, deşi a ajuns la aproape 36 de ani şi jumătate. Drăgulescu a făcut un sol perfect, fiind notat cu 14,5 puncte, respectiv cu 0,034 puncte peste rusul Dimitrii Lankin şi cu 0,1 puncte peste israelianul Alexander Şatilov.

Este al zecelea titlu continental cucerit de Marian Drăgulescu, sportiv care a depăşit-o din acest punct de vedere pe Nadia Comăneci.

Încântat de reuşită, Drăgulescu a anunţat după festivitatea de premiere că este cea mai importantă medalie de aur din carieră pentru că a fost cucerită pe teren propriu, în faţa a peste 7.000 de români.

De altfel, Drăgulescu a anunţat că una dintre marile lui dorinţe a fost să se audă imnul României în Sala Polivalentă din Cluj la această competiţie.

Marian Drăgulescu şi-a putea dubla palmaresul de la Cluj cu o nouă medalie cucerită duminică în finala de la sărituri, unde, de asemenea, este printre favoriţi.

Tot duminică, Cătălina Ponor şi Larisa Iordache vor intra în finala de la bârnă şi tragem speranţe că cel puţin una dintre va urca pe podium.

Până acum marea vedetă a competiţiei este britanica Ellie Downie, sportivă care a cucerit aurul la individual compus, argintul la sărituri şi bronzul la paralele.

Mai mult, Ellie Downie va fi implicată şi în finalele de duminică, de la bârnă şi sol. 

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version