Perioada de marcato din vară va fi una extrem de agitată, în condițiile în care mai multe cluburi de top din Europa intră în proces de remaniere.

În plus, este de așteptat ca eventualele evoluții remarcabile de la Campionatul Mondial să zdruncine serios piața de mercato.

Însă conform presei spaniole, primul mare transfer al verii s-a parafat deja, atacantul francez Antoine Griezmann urmând să joace pentru următoarele patru sezoane la FC Barcelona.

Griezmann are o clauză de reziliere de 100 de milioane de euro, dar Barcelona este gata să achite 120 de milioane de euro în schimbul fotbalistului, numai ca Atletico să accepte plata în rate.

Astfel, madrilenii ar urma să încaseze câte 30 de milioane de euro pe sezon, în următorii patru ani, de la FC Barcelona în contul cedării lui Griezmann.

Atacantul francez, considerat unul dintre cei mai buni jucători din lume, este curtat și de alte cluburi de top, precum Manchester United, dar și-a mandatat deja oamenii să facă tot posibilul pentru a obține transferul la Barcelona, visul său fiind să evolueze alături de Lionel Messi.

Tot jurnaliștii spanioli susțin că transferul oficial la Barcelona va fi anunțat abia peste două luni, pentru a nu perturba evoluțiile lui Griezmann la Campionatul Mondial din Rusia.

Antoine Griezmann, 27 de ani, are 19 goluri în 51 de selecții la naționala Franței și 110 goluri marcate în cele 206 meciuri jucate pentru Atletico Madrid.

Venirea lui Griezmann la Barcelona l-ar afecta în primul rând pe Philippe Coutinho, care ar putea fi retras în linia mediană, pe postul pe care evolua de obicei Andres Iniesta.

De asemenea, Ousmane Dembele este sigur că își va pierde șansa de a fi titular, cei șase oameni de atac ai Barcelonei urmând să fie Rakitic, Busquets, Coutinho, Messi, Luis Suarez și Griezmann.

De cealaltă parte, Atletico Madrid caută deja un înlocuitor potrivit pentru Griezmann mai ales că Diego Simeone se va despărți și de veteranul Fernando Torres urmând a rămâne cu Kevin Gameiro și Diego Costa.

O variantă pentru Atletico este readucerea lui Sergio Aguero, de la Manchester City, jucător care împlinește în curând 30 de ani și are tot mai multe probleme medicale din cauza jocului riguros care se practică în Premier League.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version