Joi seara, la Monaco, a avut loc tragerea la sorți a grupelor din UEFA Champions League.

Iar sorții au fost cu ghinion pentru două dintre favoritele la câștigarea competiției, FC Barcelona și Paris Saint Germain, formații care au fost repartizate în grupe infernale.

Catalanii merg în Grupa B și vor trebui să treacă de trei echipe tari, Tottenham Hotspur, PSV Eindhoven și Internazionale Milano pentru a prinde calificarea în faza optimilor de finală.

Paris Saint Germain a deschis Grupa C, grupă în care au mai fost repartizate alte trei echipe spectaculoase precum Napoli, FC Liverpool și Steaua Roșie Belgrad.

Alte grupe interesante sunt Grupa A, unde vor evolua Atletico Madrid, Borussia Dortmund, FC Bruges și AS Monaco, dar și Grupa H, unde le avem pe Juventus Torino, Manchester United și FC Valencia, alături de outsidera Young Boys Berna.

Componența grupelor arată astfel:

A – Atletico Madrid, Borussia Dortmund, FC Bruges, AS Monaco.

B – FC Barcelona, Tottenham Hotspur, PSV Eindhoven, Internazionale Milano.

C – Paris Saint Germain, Napoli, FC Liverpool, Steaua Roșie Belgrad.

D – FC Porto, Galatasaray Istanbul, Schalke 04, Lokomotiv Moscova.

E – Bayern Munchen, Ajax Amsterdam, AEK Atena, Benfica Lisabona.

F – Olympique Lyon, Șahtior Donețk, Hoffenheim, Manchester City.

G – ȚSKA Moscova, AS Roma, Real Madrid, Viktoria Plzen.

H – Juventus Torino, Young Boys Berna, Manchester United, FC Valencia.

Primele meciuri sunt programate în perioada 18-19 septembrie, când deja vom avea partide precum AS Monaco – Atletico Madrid, Internazionale Milano – Tottenham Hotspur, FC Liverpool – Paris Saint Germain, Benfica Lisabona – Bayern Munchen, Manchester City – Olympique Lyon, Real Madrid – AS Roma, FC Valencia – Juventus Torino.

Tot joi seara, la Lyon, au fost desemnați și cei mai buni jucători din sezonul precedent de UEFA Champions League.

După ce am avut parte de primul șoc prin excluderea de pe lista scurtă a lui Lionel Messi, marea surpriză a venit când a fost desemnat și marele învingător, croatul Luka Modric luându-l fața portughezului Cristiano Ronaldo și egipteanului Mohamed Salah.

Modric a adunat 313 puncte, cu 90 mai multe decât Cristiano Ronaldo și cu 179 de puncte peste Salaj. TOP 10 a fost completat de Antoine Griezmann, Messi, Mbappe, De Bruyne, Varane, Eden Hazard și Sergio Ramos.

De altfel, Real Madrid, câștigătoarea competiției, a dat lovitura la premiile UEFA. Keylor Navas a fost desemnat cel mai bun portar, Sergio Ramos cel mai bun fundaș, Cristiano Ronaldo cel mai bun atacant, iar Modric și-a adjudecat și trofeul pentru cel mai bun mijlocaș.

Mai mult, Real Madrid a dat cei mai buni trei fundași ai sezonului, Sergio Ramos, Varane și Marcelo și trei dintre cei mai buni patru mijlocași ai sezonului, Modric, Toni Kroos și Casemiro, în timp ce Cristiano Ronaldo l-a surclasat în topul celor mai buni atacanți pe marele său rival, Lionel Messi, obținând 287 de puncte, față de cele doar 43 de puncte ale argentinianului.

Singurele emoții pe care le-au avut madrilenii au fost la capitolul cel mai bun portar, Keylos Navas având doar 25 de puncte avans față de brazilianul Alisson Becker, fost jucător la AS Roma transferat între timp la FC Liverpool.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version