Obligată să joace din nou două meciuri într-o zi, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, Simona Halep s-a achitat excelent de sarcini și s-a calificat vineri seara în semifinalele turneului feminin de tenis de la Cincinnati (SUA), competiție dotată cu premii în valoare de aproape 2,9 milioane de dolari.

Având în minte experiența similară de la Montreal, Simona nu a mai stat la discuții și le-a executat rapid pe australianca Ashleigh Barty, locul 16 mondial, 7-5, 6-4, și pe Lesia Țurenko, din Ucraina, locul 44 mondial, 6-4, 6-1.

Simona și-a asigurat deja, fără prea mult efort, 130.300 de dolari și 350 de puncte WTA, dar, în semifinale, dă peste o adversară incomodă, Aryna Sabalenka, din Belarus.

Deși este doar pe locul 34 mondial în acest moment, Sabalenka este în mare formă, iar la Cincinnati a făcut numai victime celebre, eliminându-le pe Johanna Konta, Karolina Plișkova, Caroline Garcia și Madison Keys.

Simona și Sabalenka s-au mai întâlnit o singură dată, tot anul acesta, la Shenzhen, în China. Atunci, românca s-a impus clar în sferturi, scor 6-2, 6-2.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version