Simona Halep a reuşit, duminică, cea mai importantă victorie din ultimele luni, reuşind să se impună, cu 6-4, 3-6, 6-3, în confruntarea cu Petra Kvitova din FED CUP.

sursa foto: Facebook Simona Halep
sursa foto: Facebook Simona Halep

România şi Cehia, deţinătoarea trofeului, erau la egalitate după prima zi, 1-1, iar balul a fost deschis, duminică, de liderele celor două echipe, Simona Halep şi Petra Kvitova.

Ca şi în meciul de sâmbătă, cu Plişkova, Simona a început confruntarea în forţă, a reuşit un break rapid, dar Kvitova a egalat repede şi a ţinut-o constant în şah pe constănţeancă.

Pe finalul setului, Simona a reuşit să fie mai constantă şi a făcut diferenţa, adjudecându-şi setul, cu 6-4. A urmat, inevitabil, un moment de cădere, moment de care a profitat la maxim Kvitova.

Cehoaica a egalat la seturi, după un 6-3 clar în setul al doilea, şi s-a distanţat în decisiv. Totuşi, susţinută de un public fantastic, Simona a găsit resursele necesare pentru a reveni.

A pus în practică un tenis care ne-a amintit de zilele ei bune şi nu i-a lăsat nicio şansă Kvitovei. Halep – Kvitova a fost 6-4, 3-6, 6-3 şi România conduce cu 2-1, având nevoie de un singur punct, din ultimele două meciuri, pentru a ajunge între cele mai bune patru echipe din lume.

În cazul în care, totuşi, Monica Niculescu nu va trece de Karolina Plişkova, departajarea se va face în urma unui meci de dublu.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version