Simona Halep s-a oprit în sferturile de finală ale US Open, după ce a pierdut, miercuri seara, confruntarea cu Serena Williams, liderul mondial, scor 2-6, 6-4, 3-6.

serena

Simona era creditată cu șanse minime în fața unei sportive, Serena Williams, determinată la maxim să-și apere titlul cucerit anul trecut, dar și poziția de lider mondial.

Iar primul set a dat apă la moară celor care mizau pe o victorie facilă a americancei. A fost un set scurt, de 35 de minute, în care loviturile aspre ale Serenei au făcut diferența.

Actul al doilea a fost, însă, unul dintre cele mai frumoase seturi văzute în tenisul feminin în ultimii ani. Conștientă că nu mai are ce pierde, Simona și-a dat drumul la joc, a variat loviturile, a căutat și, de cele mai multe ori, găsit unghiuri imposibile și a pus-o constant sub presiune pe Serena, care a început să greșească tot mai mult.

În ciuda celor nouă ași reușiți de Serena doar în setul al doilea, Simona a reușit breakul și și-a creat mai multe șanse de a încheia setul înainte de a pune capăt actului secund.

Din păcate, efortul colosal depus în setul al doilea a costat-o pe constănțeancă. Vizibil epuizată, Simona a suferit un scurt-circuit la nivel de joc în actul al treilea. A căutat să taie repede schimburile de meciuri, a grăbit aiurea câteva lovituri care se doreau a fi decisivă și astfel balanța s-a înclinat în fața americancei.

Serena și-a ridicat jocul la un nivel extraordinar, nu a mai lăsat nimic la voia întâmplării și a bifat în cele din urmă mult așteptata victorie, 6-2, 4-6, 6-3.

Un succes care îi asigură americancei un loc în semifinale, unde va da piept cu Karoline Plișkova (Cehia), a 10-a favorită a competiției și o adversară care în mod normal îi va pune mult mai puține probleme decât Simona.

Cealaltă semifinală de la feminin este Caroline Wozniacki – Angelique Kerber, în timp ce pe tabloul masculin avem Novak Djokovic – Gael Monfils și Kei Nishikori – Stanislas Wawrinka sau Juan Martin Del Potro.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version