Sâmbătă după-amiaza, începând cu ora 16.00, ora României, întreaga atenție a fanilor tenisului și nu numai se va îndrepta către Arena Philippe Chatrier din complexul sportiv care găzduiește Roland Garros, al doilea Grand Slam de tenis al anului.

Asta pentru că de la ora respectivă se va disputa finala feminină a ediției din acest an, meci în care Simona Halep, cap de serie numărul 3 și locul 4 mondial, dă piept cu letona Jelena Ostapenko, locul 47 mondial.

Indiferent de rezultatul acestui meci, în mod sigur este o partidă la finalul căreia se va rescrie istoria tenisului. Pe de o parte pentru că Simona Halep poate deveni prima jucătoare din România ce câștigă un Grand Slam după aproape patru decenii și primul lider mondial dat de tenisul feminin românesc.

Pe de altă parte, pentru că Ostapenko reprezintă o țară cu numai două milioane de locuitori și, la 20 de ani, nu doar că poate deveni cea mai mare sportivă din istoria acestei țări, dar poate deveni cea mai tânără campioană din istoria modernă a Roland Garros-ului.

În ciuda faptului că Halep este creditată cu prima șansă, mai ales grație plusului de experiență și al locului ocupat în ierarhia WTA, partida se anunță a fi una deschisă oricărui rezultat, fiind posibil ca meciul să fie decis în favoarea jucătoarei care își stăpânește mai bine nervi.

De asemenea, se poate spune că plusul de presiune este pe sportiva noastră. Dacă Halep are perspectiva locului 1 mondial, Ostapenko este favorizată de vârstă și practic nu are nimic de pierdut.

Mai tehnică și mai muncitoare, Halep va avea în față o nucă foarte greu de spart, în condițiile în care letona este mai agresivă și are lovituri mai puternice.

Indiferent de rezultatul final, trebuie precizat că ambele sportive au avut parcursuri remarcabile la ediția din acest an. Halep a depășit două contracandidate la locul 1 mondial, Elina Svitolina și Karolina Plișkova, făcând un meci memorabil în sferturi, cu ucrainianca.

Ostapenko a depășit clar adversare cu nume precum Caroline Wozniacki sau Samantha Stosur, iar în turul al doilea a eliminat-o fără probleme, scor 6-3, 6-2, pe Monica Puig, surprinzătoarea campioană olimpică de anul trecut.

Meciul nu este de lepădat nici din punct de vedere financiar. Ambele jucătoare și-au asigurat câte un milion de euro, dar își pot dubla premiul în cazul unei victorii obținute sâmbătă.

Unde vedem meciul

Eurosport are prioritate la Roland Garros, dar reprezentanții acestui canal au bătut palma cu PRO TV, astfel că partida va putea fi urmărită și pe acest post.

În plus, primăriile și comercianții să-și îmbunătățească imaginea sau încasările oferă posibilitatea ca partida să fie vizionată în condiții speciale.

Amintim doar două exemple în acest sens, fără a uita să menționăm că evenimentul este așteptat cu un deosebit interes în toate cotloanele patriei. Astfel, Primăria Capitalei, din directiva Gabrielei Firea, a montat un ecran gigant în Parcul Herăstrău pentru cei care vor să urmărească meciul în aer liber.

Pe de altă parte, cei de la Promenada Mall au montat și ei un astfel de ecran pe terasa clădirii pentru fanii Simonei și nu numai.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version