România a ajuns la 23 de medalii obținute la Campionatul European de haltere, competiție găzduită de Complexul Sportiv de la Izvorani.

Nicolae Onica

Nicolae Onică este ultimul performer al formației noastre, halterofilul român obținând trei medalii la categoria 94 de kilograme.

Onică a început competiția mai greu și a obținut doar locul 2 la stilul smuls, ridicând 171 de kilograme, cu un kilogram mai puțin decât lituanianul Zygimantas Stanulis.

Totuși, Onică a dominat categoric competiția la stilul aruncat, în ciuda unei ratări intermediare. Românul a intrat în competiție la 204 kilograme, greutate pe care doar un alt sportiv a mai încercat-o, fără succes.

Însă Onică a ridicat 204 kilograme fără emoții, iar apoi, la ultima încercare, a ridicat 210 kilograme, rezultat care i-a adus aurul atât la stilul aruncat, cât și la total.

România are 23 de medalii înaintea ultimelor probe și ocupă locul 1 la acest capitol. Delegația noastră are cu șapte medalii mai mult decât Polonia și 8-6 împotriva aceleiași delegații la capitolul medalii obținut la total.

Din păcate, delegația noastră mai are o singură reprezentantă în competiție, dar Andreea Aanei are șanse importante să îmbunătățească palmaresul delegației noastre prin participarea de la categoria +90 de kilograme , în condițiile în care în 2016, la Jocurile Olimpice de la Londra, a fost cea mai bine clasată sportivă din Europa la categoria +75 de kilograme.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version