Ziua de joi a fost din nou una de senzație pentru delegația României participantă la Campionatul European de haltere de la Izvorani.

Loredana Toma (sursa foto reporterntv.ro)

Sportivii români au obținut nu mai puțin de nouă medalii, patru de aur și cinci de argint, deși au participat la doar două probe, feminin 63 de kilograme și masculin 77 de kilograme.

Eroul zilei a fost Loredana Toma, campioana mondială en-titre de la categoria 63 de kilograme. Sportiva de 22 de ani, din Botoșani, a dominat de o manieră categorică proba respectivă, reușind să câștige titlul european, la total, cu 17 kilograme avans față de o altă compatrioată a noastră, Irina Lepșa.

De altfel, Irina a fost singura care a reușit să-i dea mici bătăi de cap Loredanei. Finlandeza Anni Vuohijoki a completat podiumul, dar a încheiat competiția la 33 de kilograme în spatele Loredanei.

Astfel, Loredana Toma a obținut trei medalii de aur (105 kilograme la smuls, 131 de kilograme la aruncat, 236 de kilograme la total), iar Irina Lepșa a obținut trei medalii de argint (97 de kilograme la smuls, 122 de kilograme la aruncat, 219 kilograme la total).

Onoarea băieților a fost salvată de veteranul Răzvan Martin, care, deși nu pare a fi în cea mai bună formă sportivă, a obținut o medalie de aur și două de argint la categoria 77 de kilograme.

Răzvan Martin a câștigat aurul la smuls, cu 158 de kilograme, și argintul la aruncat, cu 185 de kilograme, și la total, cu 343 de kilograme. Diferențele dintre concurenți au fost minime, astfel că, cu mai multă atenție, Martin îl puteam depăși pe neamțul Nico Muller, sportiv care l-a depășit cu doar trei kilograme la general.

Chiar și așa, după patru zile de concurs, România domină cu autoritate clasamentul pe medalii. Delegația noastră a ajuns la 22 de medalii câștigate, dintr-un total de 81 de medalii puse în joc. Avem opt medalii de aur, nouă medalii de argint și șase medalii de bronz.

Deja am depășit cu cinci medalii totalul obținut la ediția precedentă, la Campionatul European de la Split (Croația). Avem la fel de multe medalii cât Spania și Italia, următoarele două clasate, la un loc și domină situația și la clasamentul medaliilor la categoria total, unde am câștigat șapte medalii, mai multe decât Spania și Italia la un loc. 

Iar bilanțul poate fi îmbunătățit în condițiile în care urmează competițiile la 85 de kilograme masculin, dar mai ales la 69 de kilograme feminin, unde ne reprezintă Florina Hulpan și Bianca Ioniță, două mari speranțe ale delegației noastre.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version