CSM Bucureşti, campioana europeană en-titre la handbal feminin, este implicată în acest weekend în Final Four-ul care se dispută, ca şi în 2016, în arena Laszlo Papp din Budapesta.

Culmea este că, exact ca anul trecut, aceleaşi patru formaţii sunt calificate în semifinale, alături de CSM Bucureşti urmând să evolueze la Budapesta şi Buducnost, Vardar şi Gyori.

Iar ca similitudinea să fie totală, trebuie precizat şi că vor fi exact aceleaşi semifinale. De la 16.15, ora României, balul este deschis de Buducnost şi Gyori.

Anul trecut, în ciuda celor şase goluri înscrise de Cristina Neagu, Buducnost a cedat, 20-21. Dar, acum, românca mizează pe aportul conaţionalilor din tribune şi speră ca Buducnost să dea lovitura.

De la 18.45, CSM Bucureşti, deţinătoarea trofeului, o înfruntă pe Vardar. Anul trecut, formaţia noastră s-a impus lejer, scor 27-21, şi măcar teoretic CSM-ul arată mai bine decât sezonul precedent.

Însă Vardar rămâne o nucă tare de spart şi o formaţie care mizează pe câteva guri de foc ce fac legea în clasamentul celor mai bune marcatoare.

Finalele sunt programate duminică, de la aceleaşi ore, respectiv 16.15 finala mică şi 18.45 finala mare.

Interesant este că va fi al şaselea an la rând în care trofeul ar urma să fie câştigat, practic, de o echipă din estul Europei. Viborg şi Larvik au dominat competiţia în perioada 2008-2011, dar în ultimii şase ani doar Larvik, din întreaga Peninsulă Scandinavă, a mai prins două finale, ambele pierdute.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version