Pentru al doilea an la rând, CSM București, campioana României la handbal feminin, a încheiat pe locul al treilea Liga Campionilor.

Cristina Neagu nu a reusit sa ne duca de una singura in finala Ligii Campionilor

Dacă anul trecut pierdeam cu Vardar și băteam pe Buducnost, anul acesta am pierdut cu Gyori ETO, 20-26, iar în finala mică abia am trecut de Rostov, 31-30, la capătul unui meci în care echipa noastră a avut și cinci goluri avans, dar la final ne-a trecut glonțul pe lângă ureche.

Finala Ligii Campionilor s-a jucat după un scenariu asemănător precum finala de anul trecut. Gyori ETO a bătut din nou, după prelungiri, pe Vardar, la un singur gol diferență. Însă dacă anul trecut a fost 31-30, anul acesta apărările și-au făcut mai bine datoria și s-a terminat 27-26 pentru formația maghiară.

La finalul competiției, Cristina Neagu, vedeta CSM-ului, a obținut titlurile de cel mai bun marcator al competiției și cel mai bun inter stânga, fiind inclusă în echipa competiției alături de nume precum Kari Grimsbo, Yulia Managarova, Siraba Dembele sau Dragana Cvijic.

Pentru CSM București urmează un schimb de linii spectaculos, dar care se anunță la fel de ineficient. Pentru că șefii clubului nu numai că transferă la kilogram, dar vor să aducă patru jucătoare de la Vardar, iar acest aspect poate transforma grupul într-o adevărată bisericuță.

Mai mult, se va miza pe un nou antrenor străin care nu numai că nu are timp să învețe limba română, dar care va avea nevoie de timp și pentru a se adapta la ceea ce înseamnă handbalul românesc. Pentru că, spre deosebire de alte campionate, CSM București, prin plusul de finanțare din bani publici, practic nu are adversar în România și atunci este foarte greu să motivezi o grupare bazată pe individualități pentru meciurile complicate din Liga Campionilor.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version