Naționala feminină de handbal a României a obținut, miercuri, a treia victorie consecutivă de la Campionatul European găzduit de Franța.

Într-un meci decisiv pentru câștigarea Grupei D, fetele noastre au predat o adevărată lecție de handbal și au făcut scor, 31-23, cu Norvegia, nimeni alta decât campioana europeană en-titre și o națiune care a dominat handbalul mondial de-a lungul timpului.

Ca și în partidele precedente, cu Cehia și Germania, România a început tare partida cu Norvegia, elevele lui Ambros Martin fiind decise să tranșeze cât mai rapid disputa.

Așa s-a făcut că formația noastră a condus cu 18-12 la pauză și cu 28-19 la jumătatea reprizei a doua. Pe final, Ambros Martin a trăit periculos și a trimis pe teren rezervele, însă fetele din linia a doua au știut să gestioneze foarte bine momentul și să consolideze unul dintre cele mai mari rezultate obținute de naționala feminină în istoria handbalului românesc.

S-a terminat 31-23, la capătul unui meci în care au strălucit Cristina Neagu, 11 goluri, Eliza Buceschi sau Melinda Geiger, dar și la capătul unui meci în care Yulia Dumanska, goalkeeperul de origine ucrainiană, a confirmat pe deplin încrederea acordată de autoritățile de la București.

România intră cu patru puncte, punctaj maxim, în faza Grupelor Principale și mai are nevoie de două victorii din meciurile cu Olanda, Ungaria și Spania pentru a-și asigura prezența în semifinale.

România este în Grupa Principală II, alături de Olanda (4 puncte), Ungaria și Germania (câte două puncte) și Norvegia și Spania (0 puncte).

Următorul meci al echipei noastre va avea loc duminică, 9 decembrie, la Nancy, când Neagu și compania întâlnesc, de la 19.00, ora României, formația Olandei, echipă care a câștigat clar Grupa C.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version