Naţionala feminină de handbal a României a încheiat pe locul al cincilea Campionatul European din Suedia.

Rezultatul este considerat unul foarte bun în condiţiile în care componenţa lotului a suferit modificări de la ultimul turneu final, iar echipa şi-a schimbat antrenorul cu doar două luni înainte de Europeanul din Suedia.

Însă delegaţia noastră a trecut deja peste această competiţie şi se pregăteşte pentru barajul care ne-ar putea asigura calificarea la Campionatul Mondial din Germania, din decembrie anul viitor.

Iar România a avut noroc la tragerea la sorţi, formaţia noastră urmând să dea piept în dublă manşă, în luna iunie, cu selecţionata Austriei.

Dacă România şi-a asigurat prezenţa la barajul de Mondiale prin locul 5 ocupat la Euro, Austria a fost obligată să câştige, la golaveraj, o grupă preliminară cu Macedonia, Islanda şi Insulele Feroe.

Austria este antrenată în acest moment de Herbert Muller, tehnician neamţ născut la Timişoara şi care a început handbalul la echipa locală CSU Politehnica Timişoara. De altfel, legăturile dintre România şi Austria sunt mari. Herbert Muller a antrenat un an şi jumătate la Rulmentul Braşov, iar mai multe jucătoare românce, precum Gabriela Rotiş Naghy şi Sorina Lefter Teodorovic, au evoluat pentru Austria.

Dubla dintre România şi Austria va avea loc pe 9-11 iunie turul, în România, şi 13-15 iunie returul, în Austria.

Celelalte meciuri de la barajul european sunt: Muntenegru – Belarus, Italia – Serbia, Rusia – Polonia, Ungaria – Slovacia, Ucraina – Spania, Croaţia – Slovenia, Cehia – Turcia şi Macedonia – Suedia.

Opt echipe sunt deja calificate la turneul final: Germania, Norvegia, Angola, Camerun, Tunisia, Danemarca, Franţa şi Olanda. În plus vor mai veni câte trei echipe din Asia şi trei din zona americană.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version