Naționala feminină de handbal a României va participa, între 29 noiembrie și 16 decembrie, la nouă ediție a Campionatului European.

Turneul final din acest an este găzduit de Franța, iar marți a avut loc tragerea la sorți pentru stabilirea celor patru grupe.

Deși a primit cel mai dificil adversar din prima urnă valorică, pe Norvegia, putem spune că România a avut noroc la tragerea la sorți, în condițiile în care în aceeași grupă au mai fost repartizate două echipe considerate rezonabile, respectiv Germania și Cehia.

Cele patru formații se vor înfrunta în Grupa D, urmând ca toate meciurile să se joace în Brest Arena din orașul cu același nume.

Orientativ, întâlnim pe Germania, formație pe care acum doi ani am învins-o în meciul pentru locul 5, 23-22, și pe Cehia, echipă care acum doi ani abia a prins locul al 10-lea.

În schimb, din urna a treia valorică am evitat Olanda, vicecampioana europeană en-titre, dar și Rusia, formație care oricând poate emite pretenții, chiar dacă noi am depășit-o în grupa preliminară.

Componența celor patru grupe arată astfel:

A – Danemarca, Serbia, Suedia, Polonia.

B – Franța, Muntenegru, Rusia, Slovenia.

C – Ungaria, Spania, Olanda, Croația.

D – Norvegia, România, Cehia, Germania.

Primele trei clasate din fiecare grupă merg în faza a doua a grupelor, urmând să se mențină rezultatele dintre ele.

Concret, dacă România prinde unul dintre primele trei locuri va evolua în faza a doua a grupelor împotriva primelor trei clasate dintr-o grupă extrem de tare, Grupa C, unde Ungaria, Spania și Olanda pare favorite.

România intră în competiție din postura echipei care a terminat pe locul 5 ultimul campionat continental. Între timp lucrurile s-au schimbat la noi, astfel că vor apărea multe figuri noi față de formația care acum doi ani umilea Ungaria, 29-21, surclasa Rusia, 22-17, și ceda greu în fața Norvegiei, 21-23.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version