Naționala feminină de handbal a României a ratat ocazia de a evita emoțiile în lupta pentru calificarea în semifinalele Campionatului European din Franța.

Echipa noastră a cedat, cu 29-31, în confruntarea cu Ungaria și are nevoie de un rezultat favorabil în partida dintre Olanda și Germania pentru a pătrunde între cele mai bune patru formații de pe Bătrânul Continent.

România a început tare partida cu Ungaria și s-a distanțat rapid pe tabelă, având chiar 11-6 la jumătatea primei reprize. Totuși, efortul depus marți, în partida cu Spania, avea să ne coste.

România și-a pierdut prospețimea și inspirația, iar Ungaria, care a avut trei zile de pauză, a profitat la maxim. 

Până la pauză, unguroaicele s-au apropiat tot mai mult pe tabela, astfel că prima repriză chiar s-a încheiat cu un rezultat de egalitate, 17-17.

Repriza a doua a fost dominată de Ungaria, echipă care, grație intervențiilor fantastice ale Evei Kiss, a reușit să se desprindă pe tabelă.

S-a făcut rapid 25-20 pentru Ungaria și părea că partida se va transforma într-un dezastru pentru noi. Ne-a scos, ca întotdeauna, Cristina Neagu, însă finalul a fost unul de infarct pentru noi.

Cea mai bună handbalistă a lumii a suferit o accidentare horror la genunchi și a fost transportată de urgență la spital, existând pericolul ca ea să nu mai poată evolua la acest turneu, în cazul în care mergem în fazele finale.

S-a terminat 31-29 pentru Ungaria, rezultat care complică destul de mult situația echipei noastre.

În acest moment, Norvegia, România, Olanda și Ungaria au deja câte șase puncte. Germania s-ar putea alătura acestui grup dacă bate pe Olanda în ultimul meci din această fază a competiției.

Dacă Olanda bate pe Germania, Olanda câștigă grupa, iar România termină pe locul al doilea, având avantaj într-un clasament în 3 cu Norvegia și Ungaria.

Dacă Germania bate pe Olanda, atunci cinci echipe termină la egalitate de puncte și astfel se face un clasament în cinci cu rezultatele înregistrate în meciurile dintre aceste echipe.

Norvegia ar câștiga fără mari emoții clasamentul în cinci, având golaveraj +17 în acest moment. România are golaveraj +6, iar Germania are golaveraj -5, deci nemțoaicele ar trebui să bată la 12 goluri diferență ca să ne depășească, lucru care, din fericire, este aproape imposibil de conceput.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version