Naţionala feminină de handbal a României a obţinut, vineri seara, calificarea în faza a doua a grupelor la Campionatul European din Suedia.

neagu

Echipa noastră avea nevoie de cel puţin un egal în meciul cu Croaţia, de la Helsingborg, dar a obţinut o victorie clară, 31-26, după ce în partea a doua a jocului am avut şi şapte sau chiar opt goluri avantaj.

România a intrat mai greu decât de obicei în meciul cu Croaţia, astfel că adversarele au condus cu 2-3 goluri avans în primele 10 minute. Totuşi, diferenţa de valoare şi-a spus imediat cuvântul şi formaţia noastră a pus stăpânire pe joc.

Cu Neagu, Buceschi şi Udriştioiu în mare formă pe atac şi cu Paula Ungureanu în zi de graţie, după pauză, România şi-a mărit constant avantajul şi a trecut, în cele din urmă, de o echipă totuşi mult prea mică pentru un asemenea turneu final.

România va intra cu două puncte în Grupa Principală II, respectiv eşecul cu Norvegia şi victoria cu Rusia, şi va disputa următorul meci duminică, tot la Helsingborg, cel mai probabil cu Ungaria, formaţie care a fost o umbră până în această fază a competiţiei, 22-27 cu Cehia şi 19-23 cu Danemarca.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version