Naționala feminină de handbal a României s-a oprit în semifinalele Campionatului European.

Formația noastră a cedat, cu 22-28, în semifinala cu Rusia și va evolua duminică în finala mică, urmând să dea piept cu Olanda în meciul pentru medaliile de bronz.

Lipsită de aportul Cristinei Neagu, accidentată în partida cu Ungaria, din faza a doua a grupelor, România a aruncat toate armele disponibile în lupta cu Rusia încă din startul partidei.

Formația noastră chiar a condus de câteva ori clar pe tabelă, 9-6 și 11-8, dar nu a reușit să mențină ritmul impus astfel că la pauză deja Rusia era în avantaj, 16-15.

Soarta meciului s-a scris în startul reprizei secunde, când Rusia s-a distanțat repede la 19-15 și 21-17. Din acel moment, jocul s-a transformat într-unul de-a șoarecele cu pisica.

Rusia a pus stăpânire pe joc și a avut chiar opt goluri avantaj, înainte ca România să reducă din diferență pe final.

S-a terminat 28-22, la capătul unui meci în care Viakhireva a făcut legea pe teren, reușind aproape 50% din golurile marcate de echipa Rusiei.

Duminică, România dă piept cu Olanda în finala mică, urmând ca Rusia să-și măsoare forțele cu Franța în finala mare, după ce gazda competiției a câștigat, cu 27-21, a doua semifinală.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version