Germania va găzdui, între 1 și 17 decembrie, a 23-a ediție a Campionatului Mondial de handbal feminin.

Naționala României s-a calificat la turneul final după ce a câștigat ambele manșe ale barajului cu Austria, 34-29 la Oradea și 33-24 la Stockerau.

Prezentă la toate edițiile de până acum, România a fost repartizată, marți, în Grupa A a turneului final din decembrie, handbalistele noastre urmând a da piept cu Franța, Paraguay, Angola, Slovenia și Spania.

Meciurile din grupă se vor disputa în perioada 2-8 decembrie în Arena Trier, din orașul cu același nume, o sală cu aproape 6.000 de locuri.

Primele patru clasate din fiecare grupă se califică în optimile de finală, iar România are mari șanse să câștige grupă, profitând de faptul că, după mult timp, am evitat adversare de top precum Danemarca, Norvegia, Rusia sau Ungaria.

În 2015, la turneul din Danemarca, România a bifat un excelent loc 3, după ce echipa noastră a câștigat finala mică, 31-22 cu Polonia. Succesul a fost remarcabil dacă ne gândim că România a prins in extremis calificarea în optimi, pierzând clar trei dintre cele cinci meciuri din grupe, 18-26 cu Spania, 22-26 cu Norvegia și 27-30 cu Rusia.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version