Naţionala feminină de handbal a României a obţinut, marţi seara, a treia victorie consecutivă de la Campionatul Mondial găzduit de Germania.

Formaţia noastră s-a impus greu, scor 19-17, în derbiul grupei cu Spania şi nu mai are nicio emoţie în privinţa calificării în faza optimilor de finală.

A fost meciul în care a strălucit din nou Cristina Neagu, autoare a opt goluri, dar şi o partidă în care greul a fost dus de apărarea condusă magistral de Crina Pintea.

Peste toţi şi toate s-a aflat însă Yulia Dumanska, goalkeeper care, la 21 de ani, a făcut cel mai bun meci între buturile naţionalei României şi a demonstrat că, alături de Denisa Dedu, avem poarta asigurată pe termen lung.

Spania a început bine meciul, reuşind să pună constant câte două goluri între ea şi echipa României. Însă în a doua jumătate a primei reprize am preluat ostilităţile şi conducerea pe tabelă.

Repriza a doua s-a jucat după un scenariu asemănător. Spania a întors rezultatul pauzei, 7-9, şi a preluat conducerea. S-a dus din nou la două goluri diferenţă, dar finalul a aparţinut echipei noastre, România reuşind să întoarcă decisiv soarta partidei.

Graţie succesului de miercuri seara, România şi-a consolidat locul 1 în Grupa A şi va aborda cu multă încredere ultimele două jocuri din grupă. Joi, de la 19.00, dăm piept cu Angola, iar vineri, de la aceeaşi oră, înfruntăm echipa Franţei.

De altfel, în urma rezultatelor de până acum, Franţa şi Spania şi-au asigurat şi ele calificarea în optimi, urmând ca foarte probabil Slovenia să ajungă şi ea în faza respectivă, fiind greu de crezut că, după ce a bătut pe Franţa, se va împiedica de Paraguay.

Mult mai echilibrată este lupta din celelalte trei grupe, doar Norvegia, Rusia, Serbia şi Germania asigurându-şi până acum calificarea în faza optimilor de finală.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version