Depistat pozitiv cu ostarină după meciul cu suedezul Badou Jack din aprilie, de la Washington, boxerul român Lucian Bute a fost înștiințat, joi seara, că a fost iertat de orice implicare în poveste astfel că va putea reveni în ring în 2017.

bute

Comisia de box și wrestling din Washington DC a acceptat scenariul conform căruia Bute a fost victima unui supliment nutritiv contaminat, l-a supus pe român unei suspendări teoretice care a expirat la începutul lunii noiembrie și i-a transmis că trebuie să doneze 50.000 de dolari programului WBC de luptă împotriva dopajului.

S-a ajuns la această situație după ce chiar cei de la laboratorul care a preparat suplimentul recomandat Angel Heredia, preparatorul fizic al lui Bute, au recunoscut că unele substanțe provenite de la laboratoare chineze erau contaminate cu ostarină.

Conform presei canadiene, Lucian Bute își va petrece sărbătorile de iarnă la reședința sa din Florida, dar imediat după Anul Nou își va relua pregătirile și a fost înștiințat de însuși președintele WBC, Mauricio Sulaiman, că va primi o nouă șansă la titlul mondial, după ce în aprilie a făcut egal cu deținătorul centurii, Badou Jack.

Scenariul este ca Bute să aibă un meci de încălzire în primăvară și, în cazul în care va obține o victorie clară, în a doua jumătate a anului viitor să-și încerce din nou norocul la titlul mondial WBC de la categoria supermijlocie.

Centura este deținută de Jack în acest moment, dar suedezul va boxa în ianuarie, la New York, într-un meci de unificare contra britanicului James DeGale. Nu este exclus ca Bute să-și încerce norocul cu învingătorul dintre cei doi.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version