Delegaţia României a obţinut două medalii la Campionatul Mondial de gimnastică artistică de la Glasgow (Scoţia).

dragulescu (1)
sursa foto: radioiasi.ro

După bronzul obţinut de Larisa Iordache la individual compus, România a bifat o medalie şi la băieţi, prin cine altul dacă nu Marian Drăgulescu?

Veteranul de 35 de ani a salvat, din nou, onoarea băieţilor terminând pe locul al doilea finala de la aparatul său favorit, sărituri.

Intrat cu al treilea rezultat în finală, Drăgulescu a avut o evoluţie sigură, fiind depăşit doar de nord-coreanul Ri Se Gwang, pentru 0,05 puncte.

A fost a 27-a medalie majoră obţinută de Drăgulescu, “marocanul” devenind pentru a doua oară vicecampion mondial de sărituri, prima astfel de medalie obţinând-o la Anaheim, în 2003.

Marian Drăgulescu poate fi introdus fără probleme în cartea de istorie a gimnasticii mondiale, sportivul bucureştean fiind de opt ori campion mondial şi de nouă ori campion european.

Drăgulescu încă mai speră să-şi îndeplinească, anul viitor, marele vis. La Rio, “marocanul” va da o ultimă bătălie pentru obţinerea unui titlu olimpic, singurul care îi lipseşte din palmares. Drăgulescu a fost vicecampion olimpic la Atena, la sol, şi dublu medaliat cu bronz la aceeaşi competiţie, la sărituri şi cu echipa.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version