România găzduiește meciuri de la Campionatul European de baschet masculin, competiție care se desfășoară în perioada 31 august – 17 septembrie.

sursa foto citynews.ro

Decizia de a atribui găzduirea de meciuri României a fost o dublă lovitură pentru țara noastră. Am obținut pentru prima dată după 30 de ani calificarea la un turneu final, în calitate de țară gazdă, și am putut aduce la Cluj vedete din NBA precum Pau Gasol, Ricky Rubio, Juan Hernangomez, Dario Saric, Bojan Bogdanovic, Nikola Vucevic sau Tomas Satoransky.

Totuși, lucrurile au luat o turnură cu totul neașteptată. La nivel sportiv, rezultatele au fost lamentabile, România cedând clar în primele patru meciuri din grupă.

Specialiștii sperau în obținerea a două victorii, cu Cehia și Ungaria, însă tricolorii s-au ridicat rareori la nivelul adversarilor. Marți, în al patrulea meci din grupă, România a suferit cea mai strânsă înfrângere, dar chiar și așa au fost nouă puncte între noi și Ungaria, 71-80.

Probabil sătui de înfrângerile pe linie, fanii României și-au dat în petec și ne-au făcut de râs la nivel planetar, după ce au dat foc la mai multe steaguri ale Ungariei.

Joi, aventura României la Campionatul European de baschet se încheie, tricolorii urmând să dea piept cu Muntenegru, formație care s-a distrat cu Ungaria, 72-48, și care a fost la un pas să încurce echipa Croației, a doua favorită a grupei, scor 72-76.

Rămâne de văzut cum vor înțelege cei implicați în baschet să profite de pe urma găzduirii acestor meciuri și cât de repede pot scoate o nouă generație care să repete rezultatele din anii 1955-1975, când eram constant între primele 12 naționale ale Europei.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version