Dacă aveam dubii că rugbiştii sunt diferiţi de ceilalţi sportivi, acestea s-au risipit zilele trecute, când echipierii mai degrabă amatori de la RC Griviţa au făcut un gest de mare omenie.

grivita

Îngrijoraţi de temperaturile negative de afară, sportivii, plătiţi în medie doar cu 100 de lei pe meci jucat, au reuşit totuşi să pună mână de la mână şi să adune câţiva saci cu haine groase pentru nevoiaşii care trebuie să înfrunte gerul năprasnic cu braţele goale.

Astfel, după ultimul antrenament efectuat la arena din Parcul Copilului, rugbiştii griviţeni au încarcat într-o maşină sacii cu haine groase şi au mers pentru a le împărţi nevoiaşilor din zona Gara de Nord.

Iar demersul celor de la RC Griviţa nu se opreşte aici, jucătorii urmând a aduna vineri seara, la arena amintită, mai multe conserve cu mâncare pentru a le împărţi, de asemenea, celor nevoiaşi.

Locomotiva acestui eveniment a fost Alexandru Arsene, fostul flanker al Griviţei diagnosticat cu cancer la ochi anul trecut. Cel poreclit “Finul” a trecut prin momente cumplite, a trebuit să-şi sacrifice ochiul pentru a scăpa cu viaţă, o decizie extrem de dificilă de luat la numai 29 de ani.

Alexandru Arsene a beneficiat, in permanenta, de sustinerea fostilor sai coechipieri
Alexandru Arsene a beneficiat in permanenta de sustinerea fostilor sai coechipieri

Totuşi, Arsene, ca un adevărat rugbist extrem de puternic, nu şi-a pierdut zâmbetul de buze şi continuă să lupte pentru umanitate şi dreptate. Mai mult, sportivul ia în calcul inclusiv posibilitatea de a reveni pe terenul de joc, pentru a oferi o nouă lecţie de viaţă.

[video_documentar width=”640″ height=”480″]

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version