FCSB, vicecampioana României la fotbal, a suferit o înfrângere complicată joi seara, 1-3 cu Rapid Viena, în deplasare, în prima manșă din play-off-ul Europa League.

Diferența de scor poate părea mincinoasă, dacă luăm în calcul ocaziile uriașe ratate de formația noastră pe final, când austriecii au rămas în inferioritate numerică, iar Florinel Coman și Romario Benzar au lovit bara. 

Totuși, Rapid Viena s-a dovedit a fi o echipă mult mai muncitoare, mai arțăgoasă, mai bine așezată pe teren, mai eficientă și cu un joc colectiv care a redus la tăcere plusul de valoare individuală avut de formația noastră.

De altfel, soarta meciului s-a decis încă din minutul 4, când Knasmullner a deschis scorul la un contraatac de toată frumusețea pus la cale de elevii lui Goran Djuricin, tehnician austriac cu origini sârbe și croate.

Teixeira a ratat o ocazie importantă în minutul 20, șutul său din vole fiind scos cu greu de portarul advers. A fost însă un simplu foc de paie.

Pentru că Alar a ratat trei ocazii uriașe înainte ca Sonnleitner să facă 2-0 în minutul 39, cu o superbă lovitură cu capul, de lângă un Benzar înmărmurit.

FCSB a ieșit mai determinată de la vestiare în repriza a doua și a redus din diferență prin Gnohere, după o ocazie uriașă ratată de Florinel Coman.

Însă austriecii au răspuns imediat, Schwaab punctând pentru 3-1 cu un șut din apropiere, după o centrare respinsă aiurea de Bălgrădean.

Eliminarea lui Berisha din minutul 83 a reaprins speranța în tabăra FCSB-ului. Însă a fost evident că nu este seara vicecampioanei României, bara opunându-se la șuturile lui Florinel Coman și Romario Benzar.

S-a terminat 3-1 pentru Rapid Viena și misiunea FCSB-ului este una extrem de dificilă la returul de săptămâna viitoare, de la București. Asta în special din cauza faptului că austriecii au părut redutabili pe contraatac, iar Nicolae Dică are o apărare extrem de șubredă, toți fundașii și Bălgrădean întrecându-se în gafe monumentale la Viena.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version