Tenisul feminin românesc continuă să producă jucătoare senzaționale pe bandă rulantă.

Irina Bara (sursa foto tennisforum.com)

Săptămâna aceasta ne-am lăudat cu performanța Anei Bogdan, care a ajuns până în semifinalele turneului feminin de tenis de la Bogota (Columbia) și a făcut în așa fel încât de luni să se producă un record istoric.

România va avea pentru prima dată șase jucătoare între primele 70 de jucătoare ale lumii, lucru cu care se mai pot lăuda la momentul actual doar două forțe mondiale precum SUA și Rusia.

Dar revelația săptămânii a fost, de departe, Irina Bara, jucătoare care a prins finala de simplu și a câștigat trofeul la dublu la Indian Harbour Beach, Florida (SUA), competiție dotată cu premii în valoare de 60.000 de dolari.

Irina Bara, 23 de ani, locul 170 mondial, era considerată outsideră în competiția de simplu, dar a avut un parcurs remarcabil, încununat de trei victorii de moral.

A fost 7-6, 7-6 cu americanca Kristie Ahn, cap de serie numărul 2 și locul 109 mondial. A fost o victorie senzațională, 6-3, 6-1, cu tunisianca Ons Jabeur, cap de serie numărul 6 și fostă locul 83 mondial.

Nu în ultimul rând, a venit o victorie extrem de muncită în semifinale, 6-7, 7-5, 7-5, cu americanca Taylor Townsend, cap de serie numărul 4 și fostă locul 89 mondial, cândva o mare speranță a tenisului de peste Ocean.

Din păcate, în finală, Irina Bara a resimțit oboseala acumulată și a cedat în duelul cu o altă americancă, Caroline Dolehide, a șaptea favorită a competiției.

Dolehide, aflată la cel mai bun moment al carierei, s-a impus cu 6-4, 7-5, și i-a răpit Irinei posibilitatea de a-și trece în cont al 10-lea trofeu ITF din carieră.

În ciuda înfrângerii suferite, Irina a avut o prestație remarcabilă, luptându-se ca o adevărată gladiatoare pentru fiecare punct pus în joc.

Vă spuneam ca oboseala acumulată a făcut diferența. De ce? Pentru că Irina a avut sâmbătă o zi mult mai complicată decât adversara sa.

Caroline Dolehide s-a calificat direct în finală, Madison Brengle, principala favorită a competiției, retrăgându-se din competiție înainte de semifinala pe care o avea de disputat cu cea care în cele din urmă a și câștigat competiția. Deci Caroline Dolehide nu a evoluat nici măcar un minut sâmbătă.

În schimb, Irina a muncit din greu Townsend, meci câștigat după trei ore și 27 de minute de joc.

În plus, Irina a fost obligată să joace sâmbătă atât semifinala, cât și finala de dublu. Iar asta s-a tradus în alte două ore și 35 de minute petrecute pe teren.

Totuși, Irina Bara și veterana Silvia Soler Espinosa, din Spania, au câștigat atât semifinala, cât și finala. Deși cotate principale favorite, cele două jucătoare au avut un culoar complicat.

Le-au învins în semifinale pe favoritele 3, americancele Sophie Chang și Alexandra Mueller, scor 7-6, 6-3. În schimb, favoritele 2, americancele Jessica Pegula și Maria Sanchez, au acces în finală fără joc, favoritele 4, alte două americance, Ingrid Neel și Taylor Townsend, retrăgându-se din competiție, ultima acuzând probleme medicale după meciul-maraton de la simplu cu Irina.

În finală, Irina Bara și Silvia Soler Espinosa au pus în scenă o nouă prestație remarcabilă și le-au învins, scor 6-4, 6-2, pe mai odihnitele Sanchez și Pegula.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version