Ion Ionuţ Jo Jo Dan, unul dintre cei mai bine cotaţi boxeri români din ultimii ani, va marca, pe 12 noiembrie, revenirea în ring după o pauză de 14 luni.

jojodan

Ajuns la 35 de ani, pugilistul născut în Giurgiu a câştigat în noiembrie 2013 centura de campion intercontinental la categoria welter, în versiunea IBF, după o victorie obţinută, la decizie, împotriva canadianului Kevin Bizier, dar a pierdut înainte de limită meciul pentru titlul mondial disputat în martie anul trecut împotriva englezului Kell Brook, la Sheffield.

A revenit rapid după eşecul cu Brook, iar în septembrie anul trecut l-a bătut, la Toronto, pe polonezul Rafal Jackiewicz.

Şi-a dat însă seama că nu este la potenţial maxim şi a stat mai bine de un an pe bară înainte să accepte o nouă provocare. Iar acum, în noiembrie, Jo Jo Dan, care are 35 de victorii şi numai trei înfrângeri la profesionişti, are parte de meciul decisiv care va demonstra dacă românul mai poate emite pretenţii la nivel înalt.

Pentru că în faţa lui Jo Jo Dan va sta, într-o gală găzduită de oraşul american Philadelphia, Jarrett Hurd, o mare speranţă a boxului american.

Jo Jo Dan, care nici măcar nu era titular pentru această gală, îi ia locul unui alt american, Willie Nelson, accidentat, şi va înfrunta un sportiv care are toate avantajele de partea sa. Hurd este mai tânăr, are doar 26 de ani, este neînvins la profesionişti, cu 18 victorii din tot atâtea posibile, 12 obţinute înainte de limită, şi, nu în ultimul rând, este un sportiv care are un avantaj fizic uriaş faţă de românul nostru. Pentru că Hurd este cu opt centimetri mai înalt şi are o alonjă cu 15 centimetri mai mare.

Dar Jo Jo Dan, obligat să măture într-o uzină de elicoptere din Canada pentru a se putea finanţa în perioada petrecută acolo, este obişnuit să fie outsiderul în asemenea meciuri şi, de cele mai multe ori, să răstoarne calculele hârtiei.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version