Luptătorul român Benny Adegbuyi va lupta pentru a treia oară în ultimii trei ani pentru titlul de campion mondial K1 la categoria grea, în versiunea Glory.

Adegbuyi a obținut acest drept după ce vineri seara a câștigat piramida preliminară din gala Glory 50, de la Chicago.

Luptătorul român de 33 de ani i-a învins prin knock-out pe D’Angelo Marshall, din Curacao, și pe australianul Junior Tafa.

În prima semifinală, Adegbuyi l-a executat rapid pe Marshall, cu o directă de dreapta care l-a năucit pe luptătorul din Curacao. Junior Tafa, marea speranță a Australiei, a pierdut la decizie semifinala cu brazilianul Guto Inocente, dar cum sud-americanul s-a retras, din cauza unei accidentări, Tafa a acceptat să intre în finală.

Australianul a rezistat eroic aproape cinci minute în fața unui Adegbuyi mult mai proaspăt și mai puțin șifonat. Însă low-kick-urile românului au fost devastatoare și Tafa a părăsit ringul pe brațe din cauza durerilor înfiorătoare de la piciorul stâng care se umflase nefiresc de mult.

Urmează ca Adegbuyi să-l provoace pentru a treia oară la un duel cu centura pe masă pe actualul campion mondial, olandezul Rico Verhoeven.

Verhoeven este campion mondial Glory încă din 2013, după ce a bătut un alt luptător român, pe Daniel Ghiță. Mulți au încercat să-l detroneze în acești ani, fără să reușească, olandezul fiind în primul rând un luptător extraordinar de eficient.

Și Adegbuyi a mai avut două tentative, ambele sortite eșecului. La Glory 22 Lille, în mai 2015, Verhoeven l-a bătut pe Benny la decizie, după un meci extrem de strâns.

În decembrie același an, la Glory 26 Amsterdam, s-a spus că Benny s-a grăbit pentru a-și încerca din nou șansa la titlul mondial. Iar românul a fost făcut knock-out după doar 132 de secunde.

Poate a treia oară va fi cu noroc, deși Verhoeven rămâne un luptător extrem de periculos. Olandezul are o singură înfrângere suferită în ultimii cinci ani și aproape jumătate, iar eșecul respectiv a fost unul controversat cu bielorusul Andrei Gerasimciuk, în China, în circuitul Kunlun Fight.

În acești cinci ani, Verhoeven a obținut 15 victorii. I-a bătut, printre alții, pe Errol Zimmerman, Daniel Ghiță și Benny Adegbuyi, de câte două ori, dar și pe Peter Aerts, Mladen Brestovac, Badr Hari sau Anderson Silva.

Ultimul meci disputat de Verhoeven, cu centura pe masă, evident, a fost la Glory 49 Rotterdam, în decembrie anul trecut. Olandezul l-a făcut knock-out în repriza a cincea pe marocanul Jamal Ben Saddik.

În altă ordine de idei, marii câștigători de la Glory 50 Chicago au fost thailandezul Sitthichai Sitsongpeenong, care și-a apărat centura de campion la categoria ușoară, după ce l-a învins la decizie pe angolezul Christian Baya, și, mai ales, armeanul Harut Grigorian, luptător care a devenit noul campion mondial al categoriei welter, după ce l-a făcut knock-out, în prima repriză, pe fostul deținător al centurii, olandezul Murthel Groenhart.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version