În această perioadă, în Japonia se joacă a 13-a ediţie a Campionatului Mondial al cluburilor, competiţie organizată de FIFA (Federaţia Internaţională a Asociaţiilor de Fotbal).

Kashima Antlers este prima echipa din Asia care ajunge in finala Campionatului Mondial al cluburilor
Kashima Antlers este prima echipa din Asia care ajunge in finala Campionatului Mondial al cluburilor

Real Madrid, campioana europeană en-titre, este marea favorită a ediţiei din acest an, însă “galacticii” vor evolua abia joi în a doua semifinală, împotriva mexicanilor de la Club America.

Miercuri, în prima semifinală, japonezii de la Kashima Antlers s-au impus la pas, scor 3-0, în confruntarea cu echipa columbiană Atletico Nacional.

Columbienii erau consideraţi mari favoriţi, cotă 1,75 la 1, şi au dominat copios meciul, dar Kashima Antlers a deschis scorul în prima repriză, graţie unui penalty transformat de Doi, şi au mai punctat de două ori pe final, profitând de două contraatacuri fulgerătoare, prin Endo şi Suzuki.

Kashima Antlers va da piept duminică, în finala mare a competiţiei, cu învingătoarea dintre Real Madrid şi Club America. Tot miercuri, în meciul pentru locul 5, sud-coreenii de la Jeonbuk Hyundai au trecut, cu 4-1, de sud-africanii de la Mamelodi Sundowns.

Este pentru prima dată în istorie când o echipă din Asia ajunge în finala Campionatului Mondial al cluburilor. Competiţia a fost dominată până acum de europeni şi de sudamericani. Doar în două rânduri, 2010 şi 2013, s-a întâmplat să apară, ca intruşi, două echipe africane. În 2010, Mazembe a pierdut finala cu Internazionale Milano, 0-3, iar în 2013, Raja Casablanca a pierdut finala cu Bayern Munchen, scor 0-2.

Ultimele două ediţii ale Campionatului Mondial al cluburilor au fost câştigate de echipe din Spania. În 2014, Real Madrid a trecut de San Lorenzo, 2-0. Anul trecut, Barcelona a trecut de River Plate, scor 3-0.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version