Campionatul Naţional de tenis continuă, la Centrul Naţional de Tenis, din Bucureşti, cu partidele din fazele superioare.

De departe cel mai interesant traseu de până acum, la masculin, l-a avut Dragoş Nicolae Mădăraş, jucător legitimat la SCM Deva, dar care la nivel internaţional reprezintă Suedia după ce s-a stabilit cu familia în Peninsula Scandinavă.

Obligat să treacă prin furcile caudine ale calificărilor pentru a ajunge pe tabloul principal, Dody Mădăraş a obţinut, joi, chiar accederea în faza sferturilor de finală, respectiv între cei mai buni opt jucători din circuitul naţional.

Însă Dody nu a ajuns oricum în această fază a competiţiei ci eliminând trei sportivi care, măcar teoretic, erau mai bine cotaţi. După 4-6, 6-0, 6-3 cu veteranul Victor Crivoi, fost locul 75 mondial, şi 6-1, 6-4 cu Vladimir Filip, cap de serie numărul 15, “suedezul” Mădăraş a dat piept, joi, cu unul dintre cei mai în vogă tenismeni români ai momentului, Bogdan Borza.

Cotat cu şansa a treia la câştigarea Campionatului Naţional şi reprezentant al Asociaţia Clubul de Tenis Alba-Cugir, Bogdan Borza a atras atenţia anul acesta, când i s-a oferit ocazia să debuteze, la 20 de ani, în echipa de Cupa Davis a României.

Deşi a cedat în meciurile cu austriecii Dominic Thiem, locul 7 mondial, şi Gerald Melzer, locul 132 mondial, Bogdan a lăsat o impresie plăcută, demonstrând că este un jucător care poate să facă pasul către elita tenisului mondial în viitorul apropiat.

Şi, ţinând cont şi de background-ul lui Dody Mădăraş, au existat toate premisele unui duel de foc între doi tineri jucători extrem de talentaţi şi ambii tenismeni de braţul stâng.

Dody a intrat mai greu în meci. A făcut dublă-greşeală încă de la primul punct şi a cedat primul game jucat pe propriul serviciu. Iar Bogdan Borza nu a stat pe gânduri şi a valorificat cadourile primite, distanţându-se rapid la 3-1.

Conştient că nu mai are ce să piardă, Dody Mădăraş a început să dea drumul la braţ şi să-şi deschidă tot mai mult culoare prin defensiva adversarului.

Spiritele s-au încins, iar lupta a devenit cu adevărat crâncenă, ambii jucători alternând loviturile fermecătoare cu greşelile copilăreşti care le arătau vârsta totuşi fragedă.

Mădăraş şi-a recuperat rapid break-ul şi chiar a servit pentru set la 5-3, dar s-a precipitat şi i-a permis adversarului să revină în meci.

Momentul psihologic al meciului s-a produs în game-ul 12, pe serviciul lui Bogdan Borza. Dody Mădăraş a salvat patru mingi de 6-6 şi în cele din urmă şi-a adjudecat setul cu 7-5.

A fost momentul în care jocul lui Borza s-a rupt, experienţa acumulată în Cupa Davis nefiindu-i de niciun folos. Iar Dody Mădăraş a demonstrat că a căpătat maturitatea necesară pentru a valorifica astfel de momente.

Setul al doilea a curs într-un singur sens, iar “suedezul” Mădăraş s-a impus, cu 7-5, 6-2, împotriva unui Bogdan Borza deznădăjduit.

Este al treilea nume important pe care Dody îl elimină, tenismenul de la SCM Deva căpătându-şi astfel porecla de “Killer-ul favoriţilor”. Mădăraş este singurul jucător venit din calificări ce a reuşit să ajungă până în faza sferturilor de finală şi doar unul dintre cei doi outsideri rămaşi în cursă.

Culmea este că vineri, în sferturi, Dody va da piept tocmai cu celălalt jucător ajuns în sferturi şi care nu era cotat ca favorit, Valentin Vanta, 20 de ani, de la Bucureşti.

Ţinând cont de parcursul avut până acum, Mădăraş ar trebui să nu aibă probleme, dar Vanta se anunţă o nucă extrem de greu de spart, mai ales că a impresionat până acum, cedând doar trei game-uri în confruntările cu Cezar Cătălin Chicosu, Alexandru Manole, cap de serie numărul 8, şi Alexandru Bodnariuk.

În celelalte trei meciuri din sferturi avem doar confruntări între capi de serie: Dragoş Dima (cap de serie numărul 1) – Dacian Crăciun (cap de serie numărul 7), Petru Alexandru Luncanu (cap de serie numărul 4) – Edris Fetisleam (cap de serie numărul 9) şi Alexandru Jecan (cap de serie numărul 6) – Vasile Antonescu (cap de serie numărul 2).

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version