Starul argentinian Lionel Messi i-a dat o nouă lovitură dură rivalului său Cristiano Ronaldo reuşind, luni seara, să câştige, pentru a cincea oară în istorie, Balonul de Aur.

Trofeul revine, practic, în posesia lui Messi, după ce Cristiano Ronaldo l-a cucerit de două ori în ultimii doi ani. Victoria lui Messi este una clară în condiţiile în care argentinianul a obţinut 41,33% dintre voturi, iar portughezul doar 27,76% din voturi.

Brazilianul Neymar, al treilea finalist, practic nu a contat, obţinând doar 7,86% din voturi.

Este o încununare a succesului avut de Messi în 2015. Argentinianul a câştigat campionatul Spaniei, Cupa Spaniei, UEFA Champions League, Supercupa Europei şi Campionatul Mondial al cluburilor cu FC Barcelona, fiind principalul artizan al acestor succesuri.

pub-7card

Messi a marcat 58 de goluri în 57 de meciuri jucate în sezonul 2014-2015, la FC Barcelona, şi are deja 18 goluri în 21 de meciuri jucate în actualul sezon, deşi a lipsit aproximativ două luni din cauza unor probleme medicale.

La gala de luni seara s-au mai acordat câteva premii speciale. Luis Enrique, antrenorul lui FC Barcelona, a fost desemnat tehnicianul anului. Carli Lloyd (SUA) a fost desemnată jucătoarea anului, după ce a reuşit şase goluri la Campionatul Mondial din 2015, trei dintre reuşite venind în finala cu Japonia, scor 5-2. Jill Ellis a fost desemnată cea mai bună antrenoare a anului. Atacantul Wendell Lira, de la echipa braziliană Vila Nova, a primit premiul pentru cel mai frumos gol al anului.

Echipa anului arată astfel: Manuel Neuer – Daniel Alves, Thiago Silva, Sergio Ramos, Marcelo – Paul Pogba, Luka Modric, Andres Iniesta – Neymar, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version