Loredana Roșca este revelația săptămânii în tenisul feminin românesc, sportiva de 22 de ani reușind să ajungă în finalele de simplu și de dublu ale turneului de tenis de la Melilla (Spania), competiție dotată cu premii în valoare de 15.000 de dolari.

Ioana Loredana Rosca

La simplu, Loredana, ocupanta locului 633 mondial, a defilat spre finală. Românca a atins ultimul act al competiției fără să piardă vreun set în cele patru meciuri jucate.

Vineri, în semifinale, Loredana a trecut clar, cu un dublu 6-2, de Catherine Chantraine, din Belgia, a opta favorită a competiției și fostă ocupantă a locului 594 mondial.

A fost a doua favorită la rând eliminată de Loredana Roșca, românca ajungând în finala competiției din Spania după ce a cedat, în total, doar 13 game-uri, respectiv 3,25 game-uri pe meci.

În finală, Loredana dă piept cu învingătoarea dintre nemțoaica Linda Prenkovic și Julia Payola, din Spania. Indiferent de numele adversarei, Loredana pornește cu prima șansă la victorie în condițiile în care nemțoaica nu are în acest moment clasament mondial, iar Payola nu a mai pătruns de trei ani între primele 1.000 de jucătoare ale lumii.

Ar putea fi al treilea titlu cucerit de Loredana Roșca la simplu, după cele bifate la Târgu Jiu, în 2015, și la Hammamet (Tunisia), anul acesta.

Însă sportiva noastră nu se poate gândi prea mult la finala de sâmbătă pentru că vineri seara are de jucat și finala de la dublu.

Ea și Olga Parres Azcoitia, din Spania, le înfruntă pe Catherine Chantraine și Linda Prenkovic. Loredana are un palmares și mai bun la dublu cucerind 13 titluri până acum dintre care două în acest moment, la Hammamet și la Arad.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version