O tentativă eşuată a unei facţiuni a armatei turce de a-l elimina, prin forţă, pe preşedintele Recep Erdogan s-a soldat cu cel puţin 66 de morţi şi peste 1.000 de răniţi.

Fotbalistii si staff-ul Concordiei sunt blocati in Turcia
Fotbalistii si staff-ul Concordiei sunt blocati in Turcia

Din păcate întreaga Turcie este în stare de război, astfel că mai toate aeroporturile internaţionale au fost închise, inclusiv cel din Antalya, aeroport frecventat în special de străini.

Situaţia din Turcia ar putea da peste cap fotbalul românesc în condiţiile în care componenţii echipei de fotbal Concordia Chiajna se aflau încă în cantonament în Antalya vineri seara, când s-a închis aeroportul şi a început nebunia.

Cei de la Concordia speră ca situaţia să revină rapid la normal şi să se poată întoarce cât mai repede în ţară pentru că elevii antrenorului Emil Săndoi ar trebui să joace duminică seara, pe Naţional Arena, contra Stelei, în finala Cupei Ligii României.

De asemenea, situaţia tensionată din Turcia îi face pe mai mulţi fotbalişti români să ia în calcul posibilitatea de a părăsi campionatul turc, Torje, Rusescu sau Latovlevici fiind deja speriaţi de numărul mare de atentate puse la cale de rebelii din Kurdistan.

Şi fotbaliştii străini au mari probleme din cauza conflictului din Turcia. Camerunezul Samuel Eto’o vroia să organizeze un meci caritabil în Antalya, însă evenimentul este acum sub semnul întrebării.

Eto’o, Deco, Puyol, Eden Hazard, Essien sau Abidal sunt doar câţiva dintre actualii şi foştii fotbalişti care au ajuns deja în Antalya, pentru meciul caritabil, şi acum se văd blocaţi la sol. Lionel Messi trebuia să ajungă şi el la meci, dar în cele din urmă şi-a amânat deplasarea pentru ca în final să anunţe că nu mai poate onora cu prezenţa evenimentul respectiv.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version