Boxerul român Lucian Bute, fostul campion mondial la categoria supermijlocie, în versiunea IBF, va lupta pe 24 februarie, în Quebec (Canada), contra columbianului Eleider Alvarez.

Este al treilea meci în care Alvarez îşi pune în joc centura de campion WBC Silver la categoria semigrea, titlu cucerit de columbian în octombrie 2014, în urma unei victorii obţinute prin knock-out împotriva sud-africanului Ryno Liebenberg într-o gală care a avut loc la Monte Carlo.

Un eventual succes obţinut la sfârşitul săptămânii viitoare îi asigură lui Bute o ultimă şansă de a boxa cu un titlu mondial pe masă. În condiţiile în care învingătorul din 24 februarie va da piept cu Adonis Stevenson, deţinătorul centurii de campion mondial la categoria semigrea, în versiunea WBC.

Revenit după suspendarea de şase luni încasată din cauza substanţelor interzise pe care le-a consumat, în mod involuntar, înainte de meciul cu Badou Jack din aprilie anul trecut, Bute are o misiune extrem de dificilă împotriva unui adversar mai tânăr şi mai bine cotat.

Eleider Alvarez este cu patru ani mai tânăr decât Bute, are o alonjă asemănătoare cu cea a românului şi un palmares imaculat. Columbianul a câştigat toate cele 21 de meciuri disputate până acum la profesionişti, obţinând 10 victorii prin knock-out.

Iar la ultima conferinţă de presă susţinută înainte de marele meci, Alvarez, care se antrenează şi el în Canada pentru a se obişnui cu atmosfera, l-a atacat pe Bute în termeni duri.

“Lupta noastră va fi ca un meci de şah şi sunt sigur că, graţie publicului local, partida va deveni emoţională la un moment dat. Dar sunt convins că pe 24 februarie îi voi încheia definitiv cariera lui Bute. Este o oportunitate foarte bună pentru mine să înving un sportiv cu un real succes la public în Canada şi să-mi cresc popularitatea în această ţară. Bute este un stângaci agresiv precum Stevenson, ceea ce înseamnă ca partida noastră va reprezenta o încălzire bună pentru mine pentru momentul în care voi lupta cu centura de campion mondial pe masă. Cu tot respectul, dar dacă nu îl înving pe Bute înseamnă că nu merit o şansă la un meci cu Stevenson”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version