Magistraţii de la Judecătoria Sectorului 4 au admis, luni, solicitarea lui Mihai Stoica, fostul manager general al Stelei, de eliberare condiţionată.

sursa foto sptfm.ro
sursa foto sptfmro

Condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, pentru implicarea sa în Dosarul Transferurilor, Stoica a stat aproape doi ani după gratii.

La sfârşitul anului trecut, membrii Comisiei de specialitate de la Penitenciarul Jilava au dat aviz favorabil pentru eliberarea condiţionată a lui Mihai Stoica, iar dosarul acestuia a ajuns la Judecătoria Sectorului 4.

Audiat luni, înainte de luarea unei decizii, Meme Stoica i-a impresionat pe judecătorii cu atitudinea sa. Meme susţine că a înţeles gravitatea faptelor sale, a precizat că şi-a îmbunătăţit comportamentul după gratii, a lucrat la tâmplărie, a condus echipa de fotbal a Penitenciarului, i-a învăţat pe deţinuţi tainele acestui sport, a scris cărţi şi are asigurat un loc de muncă plătit la ieşirea din închisoare.

Astfel, ne dăm seama că Meme Stoica este convins de revenirea sa în staff-ul Stelei, chiar dacă nu va avea drept de semnătură.

Totuşi, fostul manager general al campioanei nu trebuie să se grăbească. Decizia de luni nu este una definitivă şi mai mult ca sigur că procurorii o vor contesta, mai ales că oamenii legii susţin că lucrările scrise de Stoica nu au un caracter ştiinţific, deci nu pot fi deduse din pedeapsă.

În cazul în care procurorii vor contesta decizia, dosarul va ajunge la Tribunalul Bucureşti, magistraţii de acolo urmând a avea ultimul cuvânt.

Stoica ar fi al cincilea personaj din Dosarul Transferurilor care este eliberat condiţionat. Până acum au părăsit închisoarea Gigi Neţoiu, Jean Pădureanu, George Copos şi Gică Popescu.

Victor Becali, Ioan Becali şi Cristian Borcea riscă să stea ani grei după gratii, în condiţiile în care numele lor apar în dosarul de mituire a judecătorilor care a dat, în prima fază, decizie de achitare în Dosarul Transferurilor.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version