În această săptămână, la Centrul Naţional de Tenis din Bucureşti are loc o nouă ediţie a Campionatelor Naţionale Indiviuale de Seniori ale României.

Dragoș Nicolae Mădăraș

Este o bună oportunitate de a urmări la lucru câteva dintre cele mai bune produse de viitor ale tenisului românesc. 

Aveţi ocazia să-i vedeţi în acţiune pe Dragoş Dima şi Vasile Antonescu, ambii de la Dinamo Bucureşti, Bogdan Apostol, de la Clubul Sportiv Municipal Paşcani, sau pe Alexandru Manole, de la SCM Bacău, dar şi câteva nume cunoscute de pe tabloul fetelor precum Miriam Bulgaru, de la Dinamo, câştigătoare de curând a unui turneu futures la varna, sau Irina Fetecău, tot de la Dinamo, fata cunoscutului om de presă.

Revelaţia primei zile de concurs a reprezentat-o micuţul Radu Mihai Papoe, de la CS Târgovişte, sportiv care la doar 15 ani a acces deja în turul al doilea.

Venit din calificări, puştiul care este cât racheta l-a învins luni, scor 6-4, 2-6, 6-1 pe Vlad Nicolae Cătălinoiu de la Clubul Sportiv Şcolar 6 Bucureşti.

Succesul nu este însă unul întâmplător, în condiţiile în care Radu Mihai Papoe câştiga anul trecut Tennis Europe Junior Masters, un adevărat Campionat European al celor mai buni tenismeni de până în 14 ani de pe Bătrânul Continent.

În meciul de gală al zilei am asistat la un adevărat duel al generaţiilor între Dragoş Nicolae Mădăraş, de la SCM Deva, sportiv care abia a împlinit 20 de ani, şi veteranul Victor Crivoi, 35 de ani, fost locul 75 mondial, fost tur II la Roland Garros şi Wimbledon, câştigător la Manerbio (Italia), în 2008, şi finalist la alte opt turnee printre care Zagreb, Roma, Napoli, Kitzbuhel sau Kosice.

Obligat să treacă prin calificări pentru a ajunge pe tabloul principal, Dody Mădăraş a profitat din plin de moralul acumulat în urma partidelor respective şi a început duelul în forţă, alergându-l pe Crivoi de pe o parte pe alta a terenului.

Mădăraş s-a distanţat rapid la 4-1 şi părea să fie în control autoritar, dar două lovituri mai puţin reuşite au făcut ca tânărul jucător să-şi piardă un pic încrederea în propriile forţe.

Ca un vulpoi bătrân, Crivoi a simţit momentul prielnic, a început să-şi pună în valoare experienţa şi a zburdat pe teren în următoarele cinci game-uri, adjudecându-şi actul, cu 6-4.

A fost însă un simplu foc de paie. Pentru că Dody Mădăraş, mult mai bine pregătit fizic decât la turneele Futures disputate în vară, la Bucureşti şi la Braşov, a apăsat din nou acceleraţie.

A pus o presiune constantă pe adversar, l-a obligat să greşească şi a egalat rapid situaţia la seturi, obţinând un neverosimil 6-0 în setul al doilea.

Marşul triumfal al lui Dody a continuat şi în debutul setului al treilea, când românul stabilit în Suedia s-a distanţat rapid la 4-1. Loviturile sale năucitoare l-au făcut pe Crivoi să-i strige “bravo” de câteva ori, deşi veteranul de 35 de ani era pe punctul de a pierde în faţa unui adversar cu mult mai tânăr.

Momentul decisiv al meciului s-a produs în a doua jumătate a setului al treilea. Un nou moment de uluială avea să-l coste pe Mădăraş meciul. Crivoi s-a apropiat la 3-4 şi avea serviciul pentru a restabili egalitate.

Dody s-a temut că se va repeta scenariul din setul inaugural, însă de această dată racheta nu i-a mai trebuit. A făcut un rebreak rapid şi şi-a câştigat fără probleme serviciul, impunându-se cu 4-6, 6-0, 6-3, la capătul unui meci care a durat ceva mai mult de două ore.

Extrem de încântat de jocul prestat, Dody Mădăraş a recunoscut că a mizat totul pe cartea ofensivei pentru a nu-i oferi adversarului momente de respiro şi în care Crivoi să-şi etaleze paleta mai variată de lovituri.

De altfel, statisticile întâlnirii arată că diferenţa s-a făcut la numărul de lovituri câştigător şi graţie unui prim serviciu mai eficient al lui Mădăraş.

Competiţia continuă marţi cu mai multe meciuri din turul al doilea al băieţilor, precum Dragoş Mădăraş – Vladimir Filip sau Radu Mihai Papoe – Călin Manda, dar şi cu primele meciuri din competiţia fetelor, dispute dintre care se remarcă meciurile Miriam Bulgaru – Ana Maria Ţăranu şi Selma Cadar – Ioana Toanchină.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version