Specialiștii Forbes au dat publicității un top al celor mai bine plătiți sportivi pe anul 2017, iar ierarhia este dominată cu autoritate de boxerul american Floyd Mayweather.

Mayweather alaturi de unul dintre favoritii sai, pugilistul roman Ronald Gavril

Poreclit ‘Money’ tocmai pentru că s-a obișnuit să facă vagoane de bani, Mayweather a obținut în 2017 încasări de peste 285 de milioane de dolari.

Majoritatea banilor au venit din promovarea meciului istoric pe care l-a avut în august anul trecut cu irlandezul Conor McGregor, multiplu campion mondial de MMA (arte marțiale mixte).

Trebuie spus însă că veniturile lui Mayweather sunt colosale, în condițiile în care el este urmat în clasament de fotbalistul argentinian Lionel Messi, care a făcut 111 milioane de dolari, și de fotbalistul portughez Cristiano Ronaldo, care a obținut ‘doar’ 108 milioane de dolari.

De altfel, Mayweather a câștigat în 2017 cam cât Messi, Cristiano Ronaldo și Neymar la un loc, brazilianul prinzând abia locul al cincilea al clasamentului, cu doar 90 de milioane de dolari.

Conor McGregor ocupă locul 4, cu 99 de milioane de dolari, iar TOP 10 este completat de tenismenul elvețian Roger Federer, baschetbaliștii americani LeBron James și Stephen Curry și doi jucători de fotbal american, Matt Ryan și Matthew Stafford.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version