Rămas fără echipă, după despărţirea de Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu s-a aflat în discuţii cu mai multe grupări din Rusia şi Turcia, dar şi din vestul Europei.

lucescu

În cele din urmă, tehnicianul român a acceptat cea mai bună ofertă pentru el, din punct de vedere financiar, şi a semnat un contract pe trei ani cu ruşii de la Zenit St. Petersburg.

Zenit i-a oferit cel mai mare salariu, 5 milioane de euro pe sezon, dar şi cel mai mare buget de achiziţii, 60 de milioane de euro doar pentru această vară, sumă la care se adaugă eventualii bani obţinuţi de Zenit din vânzarea de jucători.

În plus, Lucescu are posibilitatea să vină cu staff-ul care i-a fost alături şi la Şahtior, Alexandru Spiridon şi Victor Hexan, iar dacă totul merge bine, Lucescu l-ar putea lăsa la cârma echipei pe fiul său Răzvan în momentul în care va decide să se retragă din activitate.

Lucescu senior îi ia locul portughezului Andre Villas Boas, tehnician care nu a reuşit să o ducă pe Zenit în grupele UEFA Champions League. Românul are ca obiectiv câştigarea titlului şi calificarea în optimile de finală ale UEFA Champions League în sezonul 2017-2018.

Zenit nu are un lot rău la ora actuală dacă ne gândim că printre jucătorii aflaţi la dispoziţia lui Mircea Lucescu se regăsesc Hulk (75 de goluri în 144 de meciuri jucate pentru Zenit şi 11 goluri în 46 de selecţii la naţionala Braziliei), Nicolas Lombaerts (39 de selecţii în naţionala Belgiei), Alexandr Anyukov (77 de selecţii în naţionala Rusiei), Domenico Criscito (22 de selecţii în naţionala Italiei), Aleksandr Kokorin (11 goluri în 37 de selecţii la naţionala Rusiei, deşi are numai 25 de ani), Javi Garcia (fost la Real Madrid şi Manchester City), Ezequiel Garay (32 de selecţii în naţionala Argentinei), Axel Witsel (6 goluri în 64 de selecţii la naţionala Belgiei) sau Yuri Zhirkov (68 de selecţii în naţionala Rusiei).

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version