Magistrații de la Curtea de Apel București au decis, joi, să-i achite definitiv pe Mircea Sandu, fostul președinte al Federației Române de Fotbal, și Dumitru Dragomir, fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, în dosarul în care aceștia erau acuzați că au dezafiliat în mod ilegal, în 2011, clubul de fotbal Universitatea Craiova.

sursa foto nasul.tv

Inițial, verdictul ar fi trebuit dat la sfârșitul lunii mai, dar magistrații au amânat momentul respectiv, anunțând ulterior că vor pune capăt telenovelei pe 15 iunie.

Decizia este una uluitoare, în condițiile în care la prima instanță, Dumitru Dragomir și Mircea Sandu au luat câte 3 ani de închisoare cu suspendare, dar marea problemă o reprezenta daunele pe care inculpații, inclusiv FRF și LPF, le aveau de plătit către Mititelu, respectiv peste 200 de milioane de euro, sumă ce reprezintă totalul cotelor jucătorilor pierduți gratis de afacerist, daune morale, etc.

În cazul în care această cifră se menținea, era foarte posibil să asistăm la falimentul fotbalului românesc, FRF și LPF neavând posibilitatea să achite o asemenea sumă.

Totuși, Curtea de Apel București a decis, definitiv, că în acest dosar nu există prejudiciu și i-a achitat pe Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, Federația Română de Fotbal și Liga Profesionistă de Fotbal.

Un alt aspect interesant este faptul că magistrații au decis să mențină sub sechestru bunurile deținute de Dragomir și Mircea Sandu pe motiv că Adrian Mititelu are la dispoziție 30 de zile pentru a decide dacă îi va da în judecată pe cei doi pe cale civilă.

La ultimul termen, Dumitru Dragomir s-a plâns că nu are nicio legătură cu acest dosar și că totul a pornit de la o discuție avută de Mititelu cu juristul său, acesta anunțându-l că poate specula mai multe chichițe.

Dragomir se plângea că nu mai poate dormi noaptea. Deși nu a făcut niciun abuz și nu a încălcat nicio lege, fostul șef de la Liga Profesionistă de Fotbal s-a temut ca cineva să nu îi ia libertatea în mod abuziv.

Mircea Sandu a mers și el pe aceeași carte, susținând că “am fost 24 de ani șef la Federația Română de Fotbal și nu am comis nicio ilegalitate”

În schimb, procurorii care au instrumentat dosarul au solicitat câte 14 ani de închisoare pentru Mircea Sandu și Dumitru Dragomir, acuzându-i de abuz în serviciu, folosirea influenței și sustragere de sub sechestru.

Oamenii legii susțin că cei doi au intervenit pe lângă ceilalți membri ai Comitetului Executiv pentru ca aceștia să voteze în favoarea dezafilierii Craiovei în iulie 2011, pentru a-i închide gura lui Adrian Mititelu.

Din cei 14 membri ai Comitetului Executiv, 12 au fost prezenți la ședința cu pricina. Cristi Borcea și Dumitru Costin au lipsit, iar Marius Stan și Marian Pălărie s-au abținut de la votul de dezafiliere. În schimb, Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, Octavian Goga, Cornel Șfaițer, Marian Rusen, Ștefan Stan, Cristi Bobar, Paul Costaș, Vasile Avram și Sorin Țerbea au aprobat dezafilierea Craiovei.

Cei opt membri ai Comitetului Executiv care au votat în favoarea dezafilierii, cu excepția lui Mircea Sandu și Dumitru Dragomir, au fost acuzați și ei de abuz în serviciu, dar ulterior procurorii Direcției Naționale Anticorupție au renunțat la acuzații, ajungându-se la concluzia că cei opt au acționat astfel la presiunile șefilor FRF și LPF.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version